LET OP: de rotonde bij Swedoro is afgesloten van 22 mei tot eind juni 2018. Omdat ze de rotonde gaan aanpassen en nieuwe riool gaan plaatsen is de rotonde afgesloten (zie rode kruis op plattegrond). Je kan Swedoro dan alleen bereiken via de andere kant van de straat (zie blauwe pijl op de plattegrond).

Swedoro (werkgroep Historie - voor dove oud leerlingen van Ammanstichting) heeft deze stolpersteinen geregeld samen met de Joodse Stichting.

In de verschillende wijken van Rotterdam liggen er al meer dan drie honderdStolpersteine (letterlijk struikelstenen). Dat wil zeggen dat het gedenktekens zijn.Op de stenen zijn in een messing plaatje de naam, geboortedatum, deportatiedatum enoverlijdensdatum en -plaats van oorlogsslachtoffers gestanst. Dat gebeurt vaak vóórde huizen van joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog opgehaald werden.Eerst werden ze naar Westerbork vervoerd en vervolgens met de goederentreinen naarde concentratiekampen in Polen.

Het museum is er voor iedereen. Maar nog niet iedereen kan er makkelijk zijn weg vinden. Voor doven en slechthorenden of blinden en slechtzienden is een museumbezoek niet zo vanzelfsprekend.

Om het museum voor deze doelgroepen toegankelijk te maken, presenteert Museum Boijmans Van Beuningen twee bijzondere programma’s: ‘Ongehoord Boijmans’ en ‘Ongezien Boijmans’.

Op 15 mei 2018 is iedereen welkom om de feestelijke lancering van deze programma’s bij te wonen.

Meer informatie en aanmelden: https://www.boijmans.nl/nieuws/ongezien

Bron: Museum Boijmans van Beuningen 

karate gebarentaal dovenVanaf maart 2014 is Black Eagle gestart met het geven van karate trainingen voor auditief beperkte jongeren.

Voor onze leerlingen vinden wij het uiterst belangrijk dat de lessen een ontspannend, afwisselend en stimulerend karakter hebben, waarbij de leermomenten hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkelingen en een gezonde,

huisartsenpost spoed doof dovenHet is voor doven en slechthorenden mogelijk, om buiten kantoortijden, via de website te communiceren (via live-chat) met de medewerkers van de Huisartsenposten in regio Rijnmond, Schiedam en sinds kort ook in Gouda !

Informatie over specifieke contactmogelijkheden met de huisartsenposten voor dove- en slechthorende mensen, die wonen in

Swedoro email Swedoro is nu weer bereikbaar via de normale mailadressen.

Secretriaat: info(a)swedoro.nl

Beheer: beheerder(a)swedoro.nl

Financien: administrateur(a)swedoro.nl

Gebarenshoppie: gebarenshoppie(a)swedoro.nl

Gebarentaalcursussen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.