Eind 2016 bekeek VGR (Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam)  op verzoek van de gemeente de toegankelijkheid van de Rotterdamse stembureaus. Een aantal problemen die ze aantroffen, heeft de gemeente intussen serieus opgepakt.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zou 85% van de stembureaus toegankelijk moeten zijn voor alle Rotterdammers. In 2016 was 68% van de door ons bezochte stembureaus redelijk tot goed toegankelijk. Uiteindelijk wil Rotterdam dat 100% van de stembureaus toegankelijk is. 

Ook bij deze verkiezingen is de hulp van de VGR en haar achterban ingeroepen om te bekijken of de stembureaus nu inderdaad goed toegankelijk zijn, niet alleen voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, maar ook voor degenen met een visuele of auditieve beperking. Ook nu vragen ze jullie medewerking. 

Ga je op 21 maart stemmen? Beoordeel dan je stembureau op toegankelijkheid. Ze heeft daarvoor een korte vragenlijst gemaakt. Het invullen ervan vraagt een paar minuutjes van je tijd.

karate gebarentaal dovenVanaf maart 2014 is Black Eagle gestart met het geven van karate trainingen voor auditief beperkte jongeren.

Voor onze leerlingen vinden wij het uiterst belangrijk dat de lessen een ontspannend, afwisselend en stimulerend karakter hebben, waarbij de leermomenten hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkelingen en een gezonde,

huisartsenpost spoed doof dovenHet is voor doven en slechthorenden mogelijk, om buiten kantoortijden, via de website te communiceren (via live-chat) met de medewerkers van de Huisartsenposten in regio Rijnmond, Schiedam en sinds kort ook in Gouda !

Informatie over specifieke contactmogelijkheden met de huisartsenposten voor dove- en slechthorende mensen, die wonen in

Swedoro email Swedoro is nu weer bereikbaar via de normale mailadressen.

Secretriaat: info(a)swedoro.nl

Beheer: beheerder(a)swedoro.nl

Financien: administrateur(a)swedoro.nl

Gebarenshoppie: gebarenshoppie(a)swedoro.nl

Gebarentaalcursussen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

joods monument

Op zaterdag 10 mei 2014 om 14:00 uur wordt er in Rotterdam stil gestaan dat er 684 Rotterdamse Joodse kinderen, in de leeftijd van één maand tot en met twaalf jaar, zijn gedeporteerd naar Westerbork. Hieronder waren er ook drie dove Rotterdamse Joodse kinderen: Isaac Dasberg, Jacob Dobraszijcki en Mathilda Koster.

Waar is het ?

gera sam prijs 2013

Ieder jaar reikt Stichting Welzijn Doven Rotterdam, Swedoro, de Sam Pattipeiluhu prijs uit voor het beste initiatief in het voorafgaande jaar om doven en slechthorenden beter te laten integreren in de maatschappij. Dit jaar gaat de prijs naar de vrijwilligster Gera Vonk-Huisjes !