Heb je hulp nodig van politie, brandweer, ziekenauto ?
Heb je geen Tolkcontactapp ?
Of ben je onderweg en heb je geen internetverbinding, kunt u niet de Tolkcontactapp gebruiken om 112 te bereiken.
 
In dat geval kunt u een SMS sturen naar 112.
U kunt de 112 SMS-service ook gebruiken als u niet de Tolkcontactapp gebruikt.
 

Memoriam Henri Zwaal

leider met natuurlijke uitstraling”

Ons bereikt een droevig bericht vanuit De Gelderhorst dat Henri Zwaal op zijn ruim 91-jarige leeftijd is overleden. Hij was door jarenlange betrokkenheid bij de Swedoro en aantal dovenverenigingen vrij bekende figuur in de Rotterdamse dovengemeenschap.

In de Tweede Wereldoorlog (1943) kwam hij met zijn vriend Serrie Kamerling bij Rotterdamse Doven Zwem Club (RDZC) voor zwemmen en later waterpolo. Een paar jaren later was hij ook actief in de voetbalclub OLDI in Rotterdam.

Vanaf donderdag 2 juli gaat SWeDoRo weer beperkt open voor kleine activiteiten en overleg.
Want we moeten nog steeds 1,5 meter afstand houden met elkaar.
Dat betekent dat in de grote zaal (met bar) niet meer dan 20 personen in kunnen omdat we anders geen 1,5 meter afstand hebben. En bij Gebarenshoppie kunnen er maximaal 2 personen.
Wil je naar SWeDoRo en/of Gebarenshoppie komen dan moet je eerst een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan doorgeven op welke dag/avond je wilt komen en dan gaat SWeDoRo kijken of er nog plaats is voor je.
Dus je kan niet zomaar langs komen bij SWeDoRo omdat anders kans groot is dat er meer dan 20 personen zijn en dat je niet naar binnen kan bij SWeDoRo en dat je weer naar huis moet.
Zie filmpje hoe SWeDoRo nu ingericht is met 1,5 meter afstand.

Klik op het plaatje voor filmpje

nieuws vanuit SWeDoRo

karate gebarentaal dovenVanaf maart 2014 is Black Eagle gestart met het geven van karate trainingen voor auditief beperkte jongeren.

Voor onze leerlingen vinden wij het uiterst belangrijk dat de lessen een ontspannend, afwisselend en stimulerend karakter hebben, waarbij de leermomenten hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkelingen en een gezonde,

huisartsenpost spoed doof dovenHet is voor doven en slechthorenden mogelijk, om buiten kantoortijden, via de website te communiceren (via live-chat) met de medewerkers van de Huisartsenposten in regio Rijnmond, Schiedam en sinds kort ook in Gouda !

Informatie over specifieke contactmogelijkheden met de huisartsenposten voor dove- en slechthorende mensen, die wonen in