Image Nederland telt anderhalf miljoen slechthorenden. Ruim een miljoen van hen weet niet dat ze een gehooraandoening of gehoorschade hebben. Het zijn cijfers waarvan ik schrik, want slecht horen heeft een grote invloed op je sociale leven, gezondheid en carrière.Slecht horen brachten we tot voor kort vooral in verband met ouder worden. Het hoorde er een beetje bij, zoals ook je gezichtsvermogen met de jaren achteruitgaat. Maar helaas hebben lang niet alleen ouderen te kampen met slecht horen. Jaarlijks lopen maar liefst 20.000 jongeren gehoorschade op door harde muziek op festivals, in discotheken of via koptelefoons. Maar omdat zij gehoorproblemen associëren met oud en gehandicapt, doen ze er veel te weinig aan om gehoorschade te voorkomen. Met alle gevolgen van dien. De één vermijdt feestjes omdat de gesprekken niet meer te volgen zijn, de ander durft niet meer deel te nemen aan het verkeer. Om maar te zwijgen over de gevolgen van gehoorproblemen op het werk, zoals hoofdpijn en evenwichtsstoornissen.

Er zijn veel voorlichtingcampagnes geweest om jongeren te waarschuwen voor de risico's van harde muziek. Helaas niet altijd even succesvol. Als gehoorschade is opgetreden is het blijvend en is verbetering alleen maar met technische ingrepen mogelijk. Voor wie niet horen wil, zijn de druiven toch wel zuur.

Het liefst willen we dus gehoorproblemen voorkomen. Maar als de schade eenmaal is ontstaan, helpen we mensen met gehoorproblemen uiteraard graag om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarom hebben wij afspraken gemaakt met HoorProfs, een samenwerking van 148 zelfstandige vakaudiciens, verspreid over Nederland. Jong en oud kan hier rekenen op kwaliteit en service. Inclusief een deskundig advies over de beste, minst zichtbare of zelfs trendy gehooroplossingen.

Onze verzekerden krijgen bij HoorProfs een uitgebreide voorkeursbehandeling. Zo kunnen ze hier hoortoestellen uitvoerig testen en krijgen ze vijf jaar garantie. Met dit streepje voor hopen wij al die mensen over de streep te halen die nu nog hun gehoorproblemen negeren.

Als dit voor u of een gezinslid geldt, zou ik zeggen: wandel even de dichtstbijzijnde vestiging van HoorProfs binnen. Een goede kans dat de kwaliteit van uw leven daarna aanmerkelijk verbetert. Of, nog beter: luister niet naar te harde muziek!
Hebt u vragen of suggesties? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Met vriendelijke groet,

Lidy Hartemink
directeur Gezondheidszorg

Bron: www.allepersberichten.n