Op zaterdag 20 oktober is het weer tijd voor MuteSounds: het enige kunst- en cultuurfestival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Iedereen – jong, oud, doof én horend – kan van 13.00 tot 21.00 komen genieten van: gave optredens, creatieve en sportieve workshops, prachtig theater, kunst, interessante gebarentaal workshops en heel veel leuke mensen. Dit jaar is er extra aandacht voor de gebarentaal en dovencultuur! Net als vorig jaar vindt het festival plaats op de Pier in Scheveningen en is de toegang gratis.

 

MuteSounds heeft het allemaal: een prachtige overdekte locatie aan zee, de leukste gratis activiteiten en genoeg te zien en te beleven om je de hele dag te vermaken. Het bruisende festivalterrein – met diverse bars en foodtrucks - is de perfecte plek om je vrienden, familie en collega’s mee naar toe te nemen, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor doven en slechthorenden.

 

In Groningen......

 

Onderwijs voor doven door Trainingshub

Wij van de Trainingshub zijn er voor alle soorten mensen, ongeacht of je doof, horend, tolk, slechthorend, wel of niet CI-dragend of plotsdoof bent.

 Je bent hier sowieso welkom! Maar we zien ook dat er nogal wat ongelijkheid is voor en soms ook moeite is rondom de acceptatie van dove mensen. 

Om de gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van doven in Nederland een boost te geven, organiseren wij al sinds het begin van de

Trainingshub scholing en kennisavonden voor doven, horenden en tolken. Waar dove docenten en rollenspelen gewoon goed betaald worden voor

hun werk en waar, in onze ogen, iedereen gelijk is aan elkaar. 

Primeur: eerste les over "Brandveiligheid in huis" in #gebarentaal door Sheila van #VeiligLeven voor groep doven bij @SWeDoRo in Rdam. #trots #bestmoeilijk @rijnmondveilig https://t.co/eCjPtE4K0k

GEZOCHT! 

Enthousiaste kampleidingWerkgroep Doofblinden Kamp.

Wij zoeken leuke en spontane vrijwilliger(s) die redelijk ervaren is en naar uitdagingen zoekt. Leiding kan geven aan de teams in de werkgroep en goed kan samenwerken met enthousiaste doofblinde collega’s.

Na het succesvol gelopen 1eDoofblinden Kamp 2017, zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het 2e Doofblinden Kamp in 2019!

Het is de bedoeling dat je deze periode mee loopt met de huidige kampleiding en je op deze wijze ervaring op doet in het leiden en organiseren van het Doofblinden Kamp. Bevalt dit jou goed dan is het mogelijk dat je in deze functie verder gaat.

SWeDoRo is op zoek naar mensen die de schoonmaakploeg graag komen versterken. Jullie kunnen bv 1 of 2 x per week doen voor 2 uur per dag. Of meerdere dagen kan ook.
In overleg met coördinator is het mogelijk om de dagen en tijden af te stemmen.
Er is een kleine vergoeding (vrijwilligersvergoeding) beschikbaar.
Lijkt het je leuk? Mail dan naar beheerder(at)swedoro.nl ("(at)" vervangen door "@" i.v.m. mogelijke spam).