In het weekend van 12-15 april 2018 organiseert Wesemann Travel een stedentrip naar Bologna, 
 Deze trip is voor zowel jongeren en volwassenen, doof, slechthorend,  CI'-ers, horenden en mensen die affiniteit hebben met dovencultuur. 
 

Het online stemmen voor de Nationale LeesVertelwedstrijd is van start gegaan! De achttien kandidaten die sinds maandag op de website van de LeesVertelwedstrijd staan willen stuk voor stuk dat prachtige grote podium beklimmen in het

Beatrix Theater opzaterdag21 april. 

De kandidaten waar de stemmers uit kunnen kiezen zijn de winnaars van de spannende schoolfinales die de afgelopen maand plaatsvonden op zes dovenscholen. Online stemmen kan op www.leesvertelwedstrijd.nl tot 9 maart. De finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 april 2018 in het Beatrix Theater in Utrecht. Toegang hiervoor is gratis.

Van RGN nieuws...... o.a. intervieuw met Tobias de Ronde, de hoofdrolspeler van het film Doof Kind

zie hier de link....

Nu nieuw in Dove Nederland......

 

Wij zijn Cinemien. Een onafhankelijke filmdistributeur van kwaliteitsfilms. Momenteel werken wij aan de release van Doof Kind. De film gaat vanaf 1 maart in de filmtheaters draaien.

Maker en vader Alex de Ronde schetst een liefdevol en ontroerend portret van zijn zoon, de aanstekelijke dove Tobias. De documentaire is tevens het regiedebuut van Alex de Ronde. De film laat zien hoe een handicap zomaar in een rijke cultuur kan veranderen en andersom. De keuze van Tobias was: de eeuwige toerist blijven in je eigen land of een prins te worden in je eigen, beperkte koninkrijk; de (internationale) wereld van de doven. Tobias heeft voor dat laatste gekozen. Hij is docent Nederlandse Gebarentaal geworden, waarmee hij die twee werelden slim met elkaar weet te verbinden. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variĆ«ren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind, de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus en de tijdrovende weg naar de nog steeds niet gerealiseerde erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. De documentaire benoemt ook de mogelijke gevolgen van het aanbrengen van het Cochleaire Implantaat (CI) waardoor dove mensen deels horend worden gemaakt en de gebarentaal dreigt uit te sterven. 

 

SWeDoRo is op zoek naar mensen die de schoonmaakploeg graag komen versterken. Jullie kunnen bv 1 of 2 x per week doen voor 2 uur per dag. Of meerdere dagen kan ook.
In overleg met coƶrdinator is het mogelijk om de dagen en tijden af te stemmen.
Er is een kleine vergoeding (vrijwilligersvergoeding) beschikbaar.
Lijkt het je leuk? Mail dan naar beheerder(at)swedoro.nl ("(at)" vervangen door "@" i.v.m. mogelijke spam).