*** 21-05-2021 update: lockdown is verlengd tot en met 9 juni 2021.

Dus Swedoro blijft helaas gesloten tot en met 9 juni 2021.

Iedereen veel sterkte en blijf gezond ! ***

 

Hallo iedereen,

Wij hopen dat het nog goed gaat met iedereen. Zojuist heeft Rutte weer een persconferentie gegeven.

Dat betekent dat Swedoro helaas ook gesloten blijft tot en met 9 juni 2021.

Dus iedereen moet helaas thuis blijven omdat er nu ook een Engelse Corona-variant is welke nog besmettelijker is. Dus gebruik je verstand en blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten om boodschappen te doen of om frisse neus te halen tijdens buiten wandelen. 

Hallo mensen,

We hopen dat jullie gezond blijven. Er is net een persconferentie geweest van minister-president Rutte. Geen goed nieuws.
Swedoro-bestuur heeft net overleg gehad en Swedoro-gebouw gaat straks om 0:00 uur dicht tot en met 19 januari 2021 (lockdown).

Dus geen bezoekers en geen activiteiten.

Niet leuk ! Maar het moet wel want al die besmettingen is ook niet leuk !   Steeds meer personen worden opgenomen in de ziekenhuizen. Maar mensen kunnen wel doorzichtige mondkapjes en andere artikelen van Gebarenshoppie blijven bestellen via de website/webshop van Swedoro. De vrijwilligers zorgen dan ervoor dat het opgestuurd wordt naar je. Het is frustrerend maar het is verstandig om thuis te blijven.

Hallo iedereen,
Er is net weer een persconferentie geweest van Rutte.
Er is nu een lichte versoepeling van de maatregelen en Swedoro kan daar ook aan meedoen. We moeten wel voorzichtig zijn.
Gebouw en zaal gaat nu weer een beetje open.  Er mogen maximaal 20 personen in de grote zaal. En we moeten 1,5 meter afstand blijven houden.
En per 1 december komt er een nieuwe maatregel bij: als we in Swedoro-gebouw zijn en rondlopen dan is het verplicht om een mondkapje te dragen.
Als je zit dan mag je mondkapje afdoen. En ga je weer lopen dan moet je de mondkapje weer op doen.
 
Deze maatregel is per 1 december verplicht.

Rotterdam heeft een primeur: Hartsvriendinnen schrijven samen aan het ‘Allereerste kinderboek met hoorspel en gebarenfilm van Nederland!’

Rotterdam, 1 december 2020 – In de week waarin Sinterklaas zijn intrede heeft, komen de twee hartsvriendinnen Susi Oerlemans en Mirjam Koornneef na 25 jaar vriendschap, met een speciale editie van hun primeur het kinderboek: “Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster.”
Deze editie is namelijk ook toegankelijk voor kinderen met een auditieve- en of visuele beperking. Het gehele verhaal is te zien in een gebaren film voor de kinderen die het fijner vinden om gebaren te kijken. En voor de kinderen die een visuele beperking hebben is er een hoorspel van het boek gemaakt waarin het boek wordt voorgedragen door de co-auteur van het boek, Susi met muziek van Bob Wijnen, een slechtziende jazz pianist.

Swedoro gaat vanaf woensdagavond tot en met 18 november 2020 in Lockdown, dat wilt zeggen dat clubhuis van Swedoro helemaal GESLOTEN is !   Vanwege het richtlijn van RIVM zodat wij veilig en gezond thuis blijven.

Tussendoor kunnen mensen mondkapjes bestellen, wij werken thuis.  
Mondkapjes zijn het belangrijkste beschermingsfactor.

Blijf veilig en gezond thuis.

https://www.youtube.com/watch?v=845i0yFZEC8 

https://www.youtube.com/watch?v=845i0yFZEC8

 

Doof-vriendelijke mondkapjes kunt u bestellen via de webshop van Swedoro

Vanaf nu zijn er weer doorzichtige mondkapjes beschikbaar in verschillende kleuren met lint of elastiek.
U kunt deze mondkapjes bestellen (maximaal 4 mondkapjes per keer) via de webshop van Swedoro (https://www.swedoro.nl/gebarenshoppie/categorie/)

Note: vanwege de hygiëne kunnen de mondkapjes niet retour worden gestuurd

De mondkapjes worden 1x per week verstuurd en door de drukte bij PostNL kan de verzending een paar dagen duren.