Image Lian Merkx.Maandagmiddag opende de Delftse wethouder Lian Merkx in Natuur- en milieucentrum De Papaver de nieuwe tentoonstelling ‘Ben je doof ofzo?’, Zij deed dat met een luide toeter, het bijzijn van leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (CLD).‘Ben je doof ofzo?’ geeft een beeld van wat geluid precies is. Er wordt o.m. op een leuke manier antwoord gegeven op de vragen: Hoe komt geluid precies in je oren terecht? en Wat is het verschil tussen hoge en lage tonen? Door middel van woordgolven en MP-3 stukjes leren de 
bezoekers van alles over geluid en decibellen. Ook is er een heuse oscilloscoop. Dit apparaat vangt (via een microfoon) geluidsgolven in de lucht op en zet deze om in golven op het computerscherm. Zo zijn de verschillen tussen de geluidsgolven van een fietsbel en een toeter te zien.

De tentoonstelling is primair bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Natuurlijk is het ook leuk voor jongere kinderen en ouders.

De tentoonstelling ‘Ben je doof ofzo?’ is te bezoeken in de Papaver, aan de Korftlaan 6 in Delft. De toegang is gratis. Natuur- en milieucentrum De Papaver is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

Kijk ook op: http://www.delft.nl/natuurenmilieu
Bron: Info thuis.tv - DovenTV