Image Bert Visscher is een Nederlandse cabaretier, die zich kenmerkt door 'ongenuanceerde ongein'. Hoewel een stuk drukker, wordt zijn humor vaak vergeleken met die van de Britse artiest Tommy Cooper. In het laatste jaar van de havo (1977) richt hij met vier anderen de cabaretgroep 'Filter' op. Nadat de groep aanvankelijk vooral bekendheid oogst in het oosten van het land, breekt de groep in 1981 door, wanneer ze meedoet aan het Camerettenfestival in Delft.
Ondanks dat ze niet doordringen tot de finale, ontvangt Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs. In 1983 geeft de groep haar laatste voorstelling. Al in 1984 verschijnt Bert weer op de bühne met zijn eerste solovoorstelling.

In 1992 ontvangt Bert Visscher de 'Nar', een onderscheiding van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Naast op het toneel staan, houdt Bert zich ook bezig met presenteren. Zo is hij van januari 1991 tot de januari daarop medepresentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. In 1995 krijgt Bert landelijke bekendheid door zijn presentatie van het muziekprogramma 'Poggibonsi' bij de VARA op televisie, waarbij muzikale gasten centraal staan.

Waar en wanneer is de voorstelling lees hier

Bron: Agenda