Image Zoals jullie in onze website lezen, is een groep dove vrijwilligers al een aantal jaren bezig met onderzoek naar de geschiedenis van Joodse in de 2e wereldoorlog. De activiteiten zijn allemaal ondergebracht bij Stichting DovenShoah. Dit jaar 17 Oktober wordt er een herdenkingsmonument geplaatst in het Hortusplantsoen, tegenover de voormalige J.C.Ammanschool , waar in de oorlog heel veel dove joodse kinderen zijn weggehaald door de nazi's. Wij willen heel graag dat dit echt een monument wordt van doven, betaald door doven en

hun relaties, en opgericht voor doven.
Om dit te kunnen realiseren hebben wij nog 700,nee.......,maar 298 mensen nodig die bereid zijn 50 euro te betalen om dit monument helemaal te laten betalen door de dovengemeenschap en betrokkenen daaromheen.

Het monument kost totaal inclusief sokkel en plaatsing 35.000 euro.
Met dank aan gulle sponsors en donateurs hebben we al 20.100 euro bij elkaar opgehaald.
De andere 14.900 euro proberen we door middel van deze mail bij elkaar te krijgen. Mijn vraag aan jou is of je stichting DovenShoah wilt helpen dit te realiseren door 50 euro te storten op banknummer 46.77.19.233 t.n.v. Stichting DovenShoah, Amsterdam. Een andere manier waarop je ons kunt steunen, is door deze e-mail door te sturen naar al je bekenden en relaties.

Als 50 euro teveel voor je is, zijn wij erg blij met iedere bijdrage, die je wel kunt missen hiervoor.
Meer dan 50 euro is natuurlijk ook van harte welkom.
Halen wij meer geld op dan nodig is voor het monument zelf, dan wordt dit geld gebruikt voor de andere projecten van StichtingDovenShoah.
Zoals bijvoorbeeld de herdenkingsbijeenkomst in de Portugeese synagoge, Educatieve projecten en een reizende fototentoonstelling.

Zie verder de bijgesloten bijlage

Hartelijk dank voor je steun en medewerking, Namens Stichting DovenShoah

Elly Muller-Engelsman, voorzitter

 

AVN Presentatie Stille Getuigen (Dovenshoah)

 

 

Bron: DovenShoah