Image Klik hier om filmpje te bekijken. Op zaterdag 27 september werd de informatiemarkt van de WereldDovenDagen 2008 (WDD 2008) georganiseerd in Amsterdam. De Projectgroep Beeldtelefonie was, net als vorige jaren, ook weer van de partij. Er was veel belangstelling voor onze stand. Een aantal doven en ouders van dove kinderen of kinderen met een CI heeft naar aanleiding van deze demonstratie direct besloten een beeldtelefoon aan te gaan vragen bij de ziektekostenverzekeraar. Zodat moeiteloze

communicatie in Gebarentaal met vrienden en familie via een makkelijk te bedienen apparaat met flitslampsignalering mogelijk is. Maar ook omdat met een beeldtelefoon:

- gewone televisieprogramma’s getolkt kunnen worden,

- contact met horenden volwaardig mogelijk is via een tolk (Teleplus Beeldtelefoon) en

- ouders van dove- en CI-kinderen individuele gebarentaalles kunnen gaan krijgen via de beeldtelefoon van docenten gebarentaal.

We ervaren dat de laatste tijd ook steeds meer wordt ingezien wat volwaardige visuele communicatie ‘op afstand’ kan betekenen. In (bijvoorbeeld) Woord & Gebaar (www.woordengebaar.nl) wordt daarover ook steeds vaker geschreven. En instellingen en bedrijven die met doven te maken hebben beginnen in toenemend mate belangstelling te tonen voor ’visuele communicatie op afstand’.

Inmiddels zijn er tolken die een beeldtelefoon hebben aangeschaft om daarmee het TV-tolken en Teleplus Beeldtelefoon aan hun klanten aan te bieden (zie beeldtelefoonlijst op de website).

De beeldtelefoonnummerlijst en voorbeeldbrieven hoe een beeldtelefoon (gratis) aangevraagd kan worden zijn te vinden op www.oudersvandovekinderennoord.nl onderdeel beeldtelefonie. Als je zelf voor een tijdje een beeldtelefoon zou willen proberen om de mogelijkheden zelf te ervaren kun je contact opnemen met de Projectgroep Beeldtelefonie.

Bron: DovenNieuws.eu