Image WEZEP - In juni van dit jaar was Kees Lamey op vakantie in Hotel IJsselvliedt te Wezep. Kees is 52 jaar, is wat spastisch en doofstom. Kees is vroeger wielrenner geweest maar vanwege zijn spasme heeft hij de laatste tien jaar niet meer kunnen fietsen. Lies van der Vegt, vrijwilligster, die Kees deze week begeleidde wilde deze   na de vakantieweek graag met Kees proberen of fietsen op een tandem wel mogelijk was.
Helaas op de tandem zat Kees achter Lies en was het niet mogelijk via gebarentaal Kees onderweg te vertellen waar zij allemaal langs fietsten. Ook zijn spasmen konden zo niet in de gaten gehouden worden.
Na de vakantieweek vertelde Lies dit voorval thuis aan haar man en samen zijn zij toen naar de rijwielhandel Raam in Varsseveld gegaan. Wat bleek: er bestaat een ‘dubbele’ fiets waarbij de gast niet achter maar naast de begeleider kan fietsen. Echter deze fiets kostte € 4400,-.
Samen met Antje Akkerman, een vriendin van Lies, ook vrijwilligster van Het Rode Kruis, zijn zij een aantal bedrijven en vrijwilligsters langs geweest om zo de nieuwe fiets gesponsord te krijgen.
Het was niet makkelijk en het heeft ons veel tijd en moeite gekost’, vertellen Lies en Antje om dit geweldige bedrag bij elkaar te krijgen, maar het is gelukt!
Onder veel belangstelling van gasten en vrijwilligers is de fiets op 3 oktober aan de directeur van IJsselvliedt aangeboden.
In haar speech, die Lies hield bij het aanbieden van de fiets, benadrukte zij nog eens hoe belangrijk het is voor gehandicapten om ook op deze manier te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. Zij bedankte alle sponsors en vrijwilligers die aan dit prachtige cadeau hadden meegewerkt:
- Fa. Raam uit Varsseveld
- Bloemhof en Pleiter uit Rouveen
- Restaurant De Rietstulp in Giethoorn
- Taxibedrijf Troost en de Boer
- Garage Klaaysen uit Wezep
- Garage van der Vegt uit Steggerda
- Fa. Koops uit Wezep
- Orchideeenkwekerij uit Luttelgeest
- Vele Rode Kruis vrijwilligers

Bron: Locourant