Image OUD-BEIJERLAND - Gebarentaalspecialiste Mirjam Stolk (24) uit Oud-Beijerland mag begin volgende maand vijf avonden optreden voor een afgeladen Gelredome. Ze staat dan aan de zijde van Paul de Leeuw, die zijn concertserie Symphonica in Rosso opvoert in het 
Arnhemse voetbalstadion.

Image Naast haar normale werk in het onderwijs, heeft ze zich gespecialiseerd in het visualiseren van muziek, met gebaren en dansende bewegingen. ,,Een neef van me raadde me afgelopen voorjaar aan een mailtje te sturen naar de redactie van Mooi! Weer de Leeuw. De volgende dag kreeg ik al antwoord.’’ De zaterdag daarop, 12 mei, was Stolk te zien in de songfestivaluitzending van het populaire tv-programma.

Haar vertolking van het liedje Blijf maakte zichtbaar grote indruk op de zanger-presentator. Het opmerkelijke duet leidde tot een stroom van reacties op de website van de show. Het optreden van Mirjam Stolk groeide uit tot het favoriete fragment van de kijkers en is vastgelegd op een compilatie-dvd.

Via het digitale vriendennetwerk Hyves hield Stolk contact met Paul de Leeuw. ,,Ik liet hem weten dat Blijf de laatste dans zou zijn op mijn bruiloft, afgelopen zomer. Toen kreeg ik een berichtje terug waarin stond dat hij op me rekende in het Gelredome.’’

Zanger Jan Smit heeft zijn optreden bij Symphonica in Rosso afgezegd. Hij heeft een zang- en spreekverbod wegens stemproblemen.

Bron.AD / DovenNieuws