Image Tien jaar na de feiten is Jovelyn D. door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden cel. Zelf sloeg ze haar driejarige dochtertje Jonalyn ook. Maar vooral moest ze hulpeloos toekijken hoe haar toenmalige man het meisje blind maakte, verminkte met sigarettenpeuken en zo hard sloeg dat het blijvend doof is. Op tweede kerstdag 1998 werd een meisje van 

nauwelijks drie jaar binnengebracht in het universitaire ziekenhuis van het Duitse Keulen. Het kind was in coma en zwaar mishandeld. Haar ogen zaten dicht doordat er een bijtend zuur in was gedruppeld, ze hoorde niet meer, had verschillende brandplekken op de huid en kon niet stappen door een beenbreuk.

De blanke man en de Aziatische vrouw die het kind hadden afgezet aan het ziekenhuis, verdwenen onmiddellijk. Iets later werden ze aan de hand van videobeelden geïdentificeerd als de Belgische verzekeringsmakelaar Thierry Brillens en zijn Filipijnse vrouw Jovelyn D. Het meisje heette Jonalyn en was het dochtertje van Jovelyn uit een eerder huwelijk.

Jonalyn was er erg aan toe. Zo erg dat de Duitse dokters vreesden voor haar leven. Ze had littekens over heel haar lichaam en ze was uitgemergeld, een duidelijk slachtoffer van zware mishandeling en foltering. Uit de verklaringen van de moeder bleek dat ze nog maar vier maanden in België was en dat het haar nieuwe man was die haar dochtertje zo had toegetakeld.

Het onderzoek toonde aan dat Thierry Brillens er een sport van maakte het kleine dochtertje van zijn nieuwe vrouw te mishandelen. Hij scheen ervan te genieten om het meisje te zien lijden. Hij bewerkte haar met zijn vuisten, stampte en sloeg haar hoofdje tegen de muur. Hij sloot haar ook dagenlang op in een donkere kelder zonder eten.

Ook de moeder mishandelde het meisje. Al is ze altijd blijven volhouden dat ze dat deed onder druk van haar man. Ze moest Jonalyn Perdolan-zetpillen opsteken, veel meer dan de dosis die een volwassene mocht hebben. Op een gegeven moment drukte ze de handjes van haar dochtertje op een gloeiend hete kookplaat. Omdat ze moest, zegt ze, anders zou ze zelf worden gestraft door Brillens.

Brillens zelf druppelde bijtende producten in Jonalyns ogen, waardoor ze nu nog altijd zo goed als blind is. Zijn zoon S. wierp haar van de betonnen keldertrap, waardoor ze een beenbreuk opliep.

Als bij wonder overleefde Jonalyn de zware mishandelingen. Na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis in Keulen werd ze geadopteerd door een Duits gezin. Daar woont ze nu nog altijd. Ze is ondertussen dertien en volledig doof. Haar zicht heeft ze een klein beetje terug, maar ze zal haar hele leven verlamd blijven.

Thierry Brillens werd in 2002 geïnterneerd. De raadkamer oordeelde dat hij ernstige psychische problemen had. Vandaag zit hij nog altijd in een psychiatrische instelling. Wellicht zal het nog een hele tijd duren voordat hij vrijkomt, als dat al ooit het geval zal zijn.

Bron: Het Nieuwsblad.be 

=============================================================================================

11 oktober 2008 

2 jaar geëist tegen moeder 10 jaar na foltering peuter (doof-blind) 

Image “Mijn man dwong me om af en toe deel te nemen aan de mishandelingen van mijn dochtertje”, zei Jovelyn DeLima Nilo (34) gisteren voor de Brusselse rechtbank. Kleine Jonalyn moest tien jaar geleden de gruwelijkste folteringen ondergaan. Twee jaar met uitstel wordt geëist tegen de Filipijnse vrouw. Ze zou meegeholpen hebben bij de mishandelingen van Jonalyn. “Thierry Brillens dwong me”, zei ze daar gisteren over. “Ik wilde het niet, maar kon niet anders. Vluchten of hulp zoeken was onmogelijk.”

“Jovelyn beroept zich op de agressiviteit van haar man om zich ook als slachtoffer voor te stellen”, zei de procureur. “Maar ze had moeten optreden om haar dochter te beschermen. Wat erger is, ze heeft niet alleen werkloos toegekeken, ze heeft ook geholpen.”

Sadist

Jovelyn kwam midden jaren ‘90 naar België en trok met haar dochtertje Jonalyn, toen 3 jaar, in bij verzekeringsmakelaar Thierry Brillens in Linkebeek.

Hij bleek een echte sadist. Hij sloeg en schopte Jonalyn en gaf haar hoge dosissen slaappillen. Jovelyn duwde de handjes van Jonalyn op een hete kookplaat. “Hij dwong me. Anders zou hij haar nog veel erger pijn doen”, zegt ze.

Blind door zoutzuur

Met Kerstmis 1998 dumpten ze het meisje in een ziekenhuis in Zurich. Jonalyn lag dagen in een coma. Onderzoek wees uit dat haar lichaam vol brandwonden zat, ze had een slecht verzorgde beenbreuk, was doof en zo goed als blind. Dat laatste komt doordat Brillens af en toe zoutzuur in de oogjes van het kind liet druppelen.

Jonalyn is nu 13 jaar en woont bij een pleeggezin in de buurt van Keulen. Brillens werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en zit sinds 2003 in een psychiatrische instelling. De verdediging van Jovelyn pleit de verjaring.

 

Bron: gva.be