Image Woensdag 28 mei werd de zelfgemaakte kajak door drie dove leerlingen van de Guyotschool in Haren te water gelaten. Twee jaar lang hebben de drie leerlingen; Daan Pelser, Martin Heynen en Regillio Mingo, hard gewerkt aan de 4-persoons Kajak. Het is een Canadees model van wel 5,40 meter lang en 8 millimeter dun! De Guyotschool voor VSO is een tweetalige school voor 

voortgezet speciaal onderwijs aan dove en slechthorende leerlingen. De guyotschool is een onderdeel van De Koninklijke Effatha Guyot Groep (KEGG), een organisatie voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan doven, slechthorenden en communicatief beperkten.

De Guyotschool voor VSO wil een brug zijn naar de toekomst door haar leerlingen te inspireren en zich optimaal te ontplooien. De drie leerlingen doe de Kajak hadden gebouwd volgen praktijkonderwijs aan de Guyotschool voor VSO in Haren.

Onder begeleiding van hout-techniek docent Lucas, hebben Daan, Martin en Regillio van begin tot eind, alles zelf ontworpen en met de hand gemaakt.
Aan het surfstrand van het Paterwoldsemeer te Haren was het druk met leraren en leerlingen van de Guyotschool. Allemaal waren ze heel erg benieuwd naar de feestelijke tewaterlating van de kajak en vooral wat de naam nou was geworden.

Versierd met ballonnen stond de kajak tentoongesteld. Henny deed de opening en gaf de drie leerlingen en de docent een T-Shirt met daarop een foto die eerder was gemaakt toen ze de kajak aan het testen waren. En achterop de tekst Crew Kajak. Zij gaf het woord door aan hout-techniek docent Lucas die kort vertelde hoe met bloed, zweet en tranen de kajak was gemaakt in de afgelopen twee jaar.

En toen was het eindelijk zo ver, de naam van de kajak werd onthuld en werd officieel gedoopt met champagne en in het water gelaten. De naam van de kajak is DaMaRe T6 '08, DaMaRe is afgeleid van de eerste 2 letters van de voornamen van de bouwers. T6 is hun groep en '08 is het jaar.

Met z'n vieren, de drie leerlingen en de docent, tilde ze DaMaRe het water in. Eenmaal in het water gingen Daan, Martin en Regillio erin en peddelden ze als een speer weg.

Eenmaal weer aan de kant werd het nog gevierd met champagne en een broodje, werden er volop interviews gehouden en foto's gemaakt. En toen was het weer tijd om snel terug naar school te gaan voor de volgende les.

Kortom een geslaagde middag voor iedereen in het bijzonder voor Daan, Martin en Regillio.

Bron: AnnieS