Image Een kat tuimelde zondagmiddag acht meter naar beneden. Het beestje belandde gewond op een afgesloten koertje, achter een pand op de Oudeleeuwenrui. De eigenaar riep de hulp van de brandweer in. Steve Tolle, klimmer bij de Antwerpse brandweer, daalde af en kon de witte poes in veiligheid brengen. Vervolgens ging het richting
dierenkliniek.

De kat zat zondagnamiddag op een vensterbank aan de achterkant van het appartement. Rond 14.30u wilde de eigenaar het dier binnenpakken. De - dove - kat schrok blijkbaar, maakte een ongelukkig manoeuvre en tuimelde van op de derde verdieping naar beneden. Het dier raakte gewond en kon ook niet meteen geholpen worden: het koertje waar ze belandde, slechts enkele vierkante meters groot, is onbereikbaar van op de begane grond.

Klimteam

De eigenaar kon niet anders dan de brandweer bellen. Die stuurde het klimteam vanuit Deurne naar de Oudeleeuwenrui. Brandweerman Steve Tolle daalde acht meter af met een draagmandje. Hij kon de witte poes in het mandje steken en weer naar de derde verdieping brengen.

“Of dit een moeilijke operatie was? Wij zijn wel van de brandweer, hé”, lacht redder Steve. “Het gebeurt niet vaak dat de klimmers van de brandweer in actie moeten komen. Deze interventie was dus een hele goede oefening, maar echt moeilijk was het niet.”

Dierenkliniek

Het baasje van het gewonde diertje ging meteen na de redding naar de dierenkliniek. “Ik ben natuurlijk geen dierenarts, maar het zag er toch niet zo goed uit, denk ik”, vertelt Steve Tolle.

“Ik vrees dat de poes aan haar rug geraakt is. Niet onlogisch, als je acht meter valt. Ze zeggen altijd dat een kat altijd op haar pootjes landt, maar bij zo’n hoge val? Ik hoop echt dat ze het haalt. Het kan, want een kat is zeker een taai beest.”

Bron: Gazet van Antwerpen