Image IDS Scheer, ‘s werelds belangrijkste leverancier van BPM-oplossingen en ERP-consultancy, heeft op maandag 14 en dinsdag 15 april een tweedaagse SAP-opleiding gegeven in gebarentaal aan geïnteresseerde werkzoekende doven en slechthorenden. De opleiding werd georganiseerd in samenwerking met Bruxelles Formation, de officiële instantie die instaat voor de opleiding van

Franstalige werkzoekenden en werknemers in Brussel. Zowel IDS Scheer als Bruxelles Formation strijden op deze manier tegen de uitsluiting van personen met een handicap."Door de stagiairs praktische kennis aan te reiken die het hen mogelijk maakt te navigeren in SAP, banen we hen een zekere weg naar de jobwereld," aldus Michèle Hougardy, pedagogisch raadgeefster bij Bruxelles Formation.

De dove werkzoekenden kregen tijdens deze tweedaagse opleiding een introductie in SAP. Stephan Stevens, Managing Director Consulting IDS Scheer Belgium & Luxembourg, legt uit: “De titel van de opleiding is Vorming van SAP-gebruikers in gebarentaal. Het is echter niet de bedoeling om de cursisten op te leiden tot SAP consultants. Na de opleiding weten ze wel hoe ze SAP moeten gebruiken.”

Het is de eerste keer dat IDS Scheer een dergelijk initiatief neemt. Met succes. De cursus was immers al geruime tijd helemaal volgeboekt. Het is de bedoeling dat dit initiatief in de toekomst verder wordt gezet.

Bron: computerworld.be