Image Goed nieuws voor mensen die een hoortoestel dragen: het apparaatje is geen belemmering meer voor een nieuwe relatie. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlanders iemand met een hoortoestel even aantrekkelijk vindt als iemand zonder. Stichting Audicienregister (StAr) heeft onderzoek gedaan naar de waardering van het gehoor en de manier waarop Nederlanders hoorproblemen en hoortoestellen ervaren.

Technische vooruitgang

Dat hoortoestellen niet langer een belemmering zijn voor het oog, komt door de technische vooruitgang van de apparaatjes. Driekwart van de Nederlanders vindt dat de hoortoestellen tegenwoordig zo klein zijn, dat ze niet meer opvallen. En dat is volgens hen maar goed ook, want de meeste mensen zien het hoortoestel in tegenstelling tot de bril geen mode-item worden.

Hoortoestellen

Twee op de drie Nederlanders kennen iemand met gehoorproblemen en de helft kent iemand met een hoortoestel. Opvallend is dat meer dan de helft van de Nederlanders die iemand kent met een hoortoestel, in het onderzoek aangeeft dat het hoortoestel niet of niet optimaal werkt.

Voorzitter van de Stichting Audicienregister, mevrouw Hans de Wit: “Het gehoor is een ingewikkeld zintuig. Je kunt niet zomaar een hoortoestel op internet bestellen en in je oor stoppen. Het is belangrijk dat een vakbekwame audicien een goede diagnose stelt en vertelt wat de mogelijkheden zijn om het maximale uit het restgehoor te halen.”

Bron: De Telegraaf