Image In het kader van de campagne ‘Doof zijn is niet handig’ deelt de GGD Brabant-Zuidoost op 29 en 30 april gratis oranje oordopjes uit onder bezoekers van dance-activiteiten. Festivalgangers die hun oren even rust willen geven, kunnen op 30 april terecht in de Catharinakerk. Verder zijn op twee plaatsen in de stad stands ingericht met informatie over gehoorschade en hoe dit beperkt kan worden. De GGD startte deze campagne begin dit jaar in

samenwerking met de gemeente, de Nationale Hoorstichting, Beter Horen, Stichting Audiologisch Centrum Eindhoven, Design Academy Eindhoven, de Effenaar en jongerencentrum Dynamo. De campagne wil jongeren wijzen op de gevaren van te lange blootstelling aan harde muziek. Aanleiding van de campagne was een onderzoek van de GGD in 2007 over gehoorschade op Stratumseind en, als reactie daarop, de vragen van een Eindhovens gemeenteraadslid.

Meer info lees hier

Blijvende gehoorschade.

Elk jaar opnieuw lopen zo’n 22.000 jongeren blijvende gehoorschade op. Gehoorschade in de vorm van blijvend gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) of overgevoeligheid voor geluiden die ontstaan door te harde muziek uit I-pods en MP3-spelers. Maar ook de muziek in uitgaansgelegenheden of dance events en popfestivals draagt bij aan onherstelbare schade aan het gehoor.

Bezoekers van de Koninginnedagfestiviteiten kunnen de plekken met mogelijke geluidsoverlast gemakkelijk herkennen door speciaal hiervoor ontworpen verkeersborden. Op de website www.ggdbzo.nl staan verder tips hoe gehoorschade zoveel mogelijk beperkt kan worden.

Bron: Eindhoven.nl