Image De Britse agent Mark Holland is door het politieblad Jane's Police Review genomineerd voor de Student Officer of the Year prijs. Holland arresteerde 88 mensen, schreef 188 rapporten, en wordt mede door deze indrukwekkende cijfers door zijn collega's geprezen als de beste agent van zijn bureau.Holland, 29, maakt onderdeel uit van het Incident Resolution team van Northampton, en werkt bij het politiebureau in Campbell Square. Holland werkt sinds begin dit jaar bij de Britse politie, en werkte in die tijd aan het oplossen en verwerken van 801 incidenten. 

"Wanneer je ziet welke bijzondere mensen genomineerd worden voor deze prijs, realiseer je je hoe bijzonder het is. Ik ben daarom bijzonder trots op de nominatie. Elke agent heeft eigen sterktes en zwaktes, en statistieken zijn slechts een manier om deze in beeld te brengen. Maar ik ben gevleid dat mijn werkgever me genomineerd heeft", aldus Holland.

Holland's leidinggevende, sergeant Alasdair Fraser, omschrijft hem als "een teamspeler, uitzonderlijk gemotiveerd en communicatief sterk". 

Holland, gedeeltelijk doof, moest enkele tests doen voor hij fit genoeg werd bevonden om agent te kunnen worden. Ook had hij nieuwe hulpmiddelen nodig om beter te kunnen horen. Zijn nieuwe werkgever was volgens Holland bijzonder betrokken bij het proces. "Northamptonshire keek meer naar wat ik mogelijkerwijs te bieden had, dan naar de hindernissen die ik moest overkomen. Eenieder met een handicap en twijfels over werk bij de politie zou zich nogmaals moeten beraden, want het zou mensen kunnen verassen wat er mogelijk is".

Bron: Northampton Chronicles - AnnieS