Image Costa zet deze zomer tweede schip in vanuit Amsterdam. Gezien de populariteit van cruises vanuit Amsterdam met de Costa Atlantica, heeft Costa Cruises, de grootste Europese cruisemaatschappij, besloten deze zomer een tweede schip in te zetten. Met de Costa Marina als tweede schip hoopt de rederij te kunnen voldoen aan de grote vraag. De populariteit van Amsterdam als 
vertrekhaven kan eenvoudig worden verklaard. Voor Nederlanders is dat uiteraard de uitstekende bereikbaarheid. Voor de andere nationaliteiten is Amsterdam ook goed bereikbaar en aantrekkelijk om een paar dagen aan de cruise vast te plakken.

Maar het zijn vooral de vaarschema's die een breed publiek aanspreken. Bijvoorbeeld de 11daagse cruise ‘Noordelijke hoofdsteden' waarbij o.a. Stockholm, Helsinki, Sint Petersburg, Tallinn en Kopenhagen worden bezocht. Onveranderd populair zijn de Noorse fjorden, waarbij gekozen kan worden uit een 7 daagse reis en een 11 daagse versie tot aan de Noordkaap! Het kan nóg noordelijker met een 14daagse cruise die vanuit de Noordkaap ook nog naar Spitsbergen gaat. Een ervaring om nooit te vergeten. Dan is er ook nog cruise die de fjorden combineren met IJsland en Schotland.
Tot slot kunnen in het voorjaar de cruises vanuit de Middellandse zee via Spanje, Marokko, Portugal, Frankrijk, Guernsey naar Amsterdam worden geboekt en aan het eind van het seizoen deze route in omgekeerde volgorde. Mochten er twijfels zijn over het gemiddelde cruisepubliek: breng eens een bezoek aan de Passengers Terminal Amsterdam (PTA) als Costa aanlegt. Een blik op de passagiers maakt een eind aan het grote vooroordeel dat cruisen vooral voor ouderen is: opvallend veel gezinnen (juli en augustus) en jongeren gaan aan boord om te genieten van de Italiaanse gastvrijheid en de prachtige aanloophavens.


Goed nieuws voor cruiseliefhebbers met een handicap
Costa Crociere heeft in de loop van 2007 een aantal belangrijke faciliteiten ontwikkeld die het verblijf voor gasten met een handicap er makkelijker op gaat maken.


Allereerst is er voor doven en slechthorenden de introductie van een gebarentaal vertaling op de veiligheids video. Andere maatregelen zijn genomen met als doel de cruise beleving voor gehandicapte gasten te versterken: gereserveerde stoelen in het theater, gereserveerde stoelen op de eerste rij van bussen bij excursies en transfers, speciale tafels bij het buffet en voorrang bij in- en ontscheping. Daarnaast begint elke cruise met een bespreking met de Guest Relation Manager, waarbij speciale wensen worden besproken en reserveringen worden gemaakt.


Deze nieuwe services zijn tot stand gekomen dankzij het zogenaamde ‘G.U.E.S.T. (Generating Unique Excellent Service Together) programma. Via dit collectieve programma voor alle Costa werknemers kan het personeel suggesties doen voor nieuwe ideeën en oplossingen om de kwaliteit aan boord te verbeteren.

Bron: Tourpress / DovenTV