Image LEEUWARDEN – Het Fries Centrum voor Doven en Slechthorenden (FCDS) heeft een brochure gemaakt over de ziekte van Ménière. Deze brochure geeft een goed beeld van de problemen waar mensen met de ziekte van Ménière mee te maken hebben en wat de meest recente ontwikkelingen en inzichten zijn op dit gebied. Informatie geven over aandoeningen die met het gehoor te maken hebben, is een belangrijke taak van het FCDS. Geregeld worden bepaalde auditieve onderwerpen belicht, het jaar 2007 stond in het teken van 
de ziekte van Ménière. Tijdens vier lezingen en een themadag kwamen diverse aspecten van deze aandoening aan de orde. Deskundige sprekers gaven lezingen over nieuwe inzichten en behandelmethodes; tijdens de themadag waren er diverse sprekers en workshops. Naar aanleiding van de bijeenkomsten is een brochure gemaakt.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten van het FCDS waren er ook verschillende hulp- en dienstverlenende instanties aanwezig, die werkzaam zijn voor doven en slechthorenden. Deze instanties zullen de komende tijd nog beter inspelen op de problemen waar mensen met de ziekte van Ménière tegenaan lopen. Zij gaan, naast individuele sociaal-maatschappelijke en psychische ondersteuning, ook trainingen aanbieden in groepsverband om zo beter te leren omgaan met Ménière. De Ménière-brochure wordt toegestuurd aan alle huisartsen, kno-artsen en Arbo-artsen in Friesland, zodat ook zij goed geïnformeerd zijn.

Belangstellenden kunnen een brochure aanvragen bij het FCDS, tel.: 058-2130537, teksttelefoon: 058-2990632, fax: 058-2161432, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , internet: http://www.fcds.nl/.


Het Fries Centrum voor Doven en Slechthorenden is de onafhankelijke belangenbehartiger in Friesland voor Doven en Slechthorenden. Het FCDS helpt mogelijk maken dat doven en slechthorenden optimaal functioneren in de samenleving. Mensen met hoorproblemen, maar ook bedrijven en organisaties kunnen er terecht met hun vragen.

Bron: DovenTV