Image Voor ernstig slechthorenden, doven en doofblinden is de wereld zonder hoortoestel stil. Treurig is het daarom te moeten constateren dat de vergoeding hiervoor slechts minimaal 476 euro per toestel is. De belangrijkste reden daarvoor is dat de vergoedingen van de zorgverzekeraars voor hoortoestellen zijn gebaseerd op mensen met een licht gehoor verlies. Zij kunnen volstaan met een eenvoudig goedkoop basistoestel. Dat door deze regeling mensen die toch al geconfronteerd worden met een ernstige functiebeperking daardoor in de problemen komen blijkt wel uit de reacties die de groep tot nu toe ontvangen heeft.

Mensen die zonder toestel niets horen en daardoor niet kunnen functioneren en participeren in de samenleving worden nu gedwongen dure leningen af te sluiten of hun vakantie maar een jaartje over te slaan om zelf voor een basisvoorziening te kunnen betalen.

De groep "vergoeding hoortoestel", een aantal ernstig slechthorenden en doven mensen die elkaar op hyves hebben gevonden, roept ernstig slechthorenden, doven, doofblinde mensen, hulpverleners en de samenleving op haar actie te steunen door een petitie te ondertekenen door middel van een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of te reageren via www.vergoedinghoor.hyves.nl. De reacties zullen worden verzameld en onder de aandacht worden gebracht van verantwoordelijke politici met als uiteindelijk doel: een volledige vergoeding van deze noodzakelijke hulpmiddelen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet, Marije Varenbrink

Bron: doof.nl