Image De Zeeuws Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) is genomineerd als beste sportclub van Nederland in 2009. Het gaat om een nominatie van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond die nog niet bekend maakt waarom ze de Zeeuws-Brabantse vereniging precies voordraagt voor de landelijke prijs. De ZBSD bestaat nog maar kort, ze werd eind 2008 opgericht door vier dove jongeren en twee horende ouders. Het doel was sportactiviteiten

op touw zetten voor doven en slechthorenden uit de provincies Zeeland en Brabant. Inmiddels zijn er meer dan honderd leden van Middelburg tot Oosterhout die wekelijks bijeen komen om te bowlen en te volleyballen. Daarnaast is er overleg over het beoefenen van zaalvoetbal en judo.

De ZBSD tekende ook voor de organisatie van de Werelddovendag die in september in Bergen op Zoom werd gehouden. Daaraan deden vele honderden dove en slechthorende sporters mee.

De prijsuitreiking is zaterdag 23 januari in Mijdrecht waar het hoofdkantoor van de Doven Sport Bond staat. De ZBSD gaat er met enkele bussen naar toe.

Bron: BN de Stem