Image Gezocht: jonge volwassenen die op latere leeftijd slechthorend zijn geworden. Onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht willen een beter inzicht krijgen in de gevolgen van maatschappelijk uitsluiting voor het functioneren van de hersenen. Ze willen weten welke gevolgen dit heeft voor de

dopaminehuishouding in de hersenen. (Dopamine is een boodschapperstof.) Door het onderzoek wordt het wellicht begrijpelijk waarom slechthorenden en mensen die gediscrimineerd worden een hoger risico hebben om psychotisch te worden. (Psychose is een ernstige vorm van verwardheid.)

De onderzoekers zoeken daarom jonge volwassenen (18-25 jaar) die in de loop van hun leven (dus niet al bij de geboorte) slechthorend zijn geworden en ondanks medische hulp problemen hebben met het voeren van een gesprek.

Het onderzoek bestaat o.a. uit een interview, om vast te stellen dat u thans niet psychotisch bent, en een hersenscan. Deelnemers krijgen een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor de tijd en moeite.

Belangstelling of vragen?
Neem dan contact op met Dr. Jean-Paul Selten, psychiater verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij zal uw vragen beantwoorden en nadere informatie toesturen. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 088-755 8180 (woensdag t/m vrijdag). Postadres: Academisch Ziekenhuis, afdeling psychiatrie, Postbus 85500, 3508 GA Utrecht.

Bron: doof.nl