Image Sinds 1 mei 2009 gaan Bureau Arbeid en Fama verder onder de naam Werkpad. Hiermee zijn de arbeidsintegratie-bureaus van de belangrijkste zorgorganisaties voor auditief, communicatief en visueel beperkten in Nederland gebundeld. Met Werkpad ontstaat een organisatie met heel Nederland als werkterrein. De nieuwe organisatie brengt veel kennis en ervaring bij elkaar van een specifieke doelgroep.Voor huidige cliënten, werkgevers en andere relaties van Werkpad verandert er weinig. De arbeidsconsulenten, met specifieke deskundigheid in horen, zien en communiceren,  blijven zich enthousiast inzetten voor (behoud van) werkplekken voor auditief, communicatief en visueel beperkten.
Werkpad heeft ruim 70 medewerkers verspreid over 11 locaties in het land.

Werkpad komt voort uit de Koninklijke Auris Groep, de KEG-Viataal Groep en Bartiméus en blijft met deze organisaties een sterke band houden.

Wat doet Werkpad?
Werkpad begeleidt en ondersteunt mensen met een auditieve, communicatieve en/of visuele beperking bij het zoeken naar een baan en begeleidt hen op de werkplek. Daarnaast adviseert zij werkgevers over regelingen en vergoedingen en geeft zij voorlichting over het werken met blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en mensen met autisme. Ook ondersteunt ze werkgevers bij uitvalpreventie naar de WAO.

Werkpad biedt onder andere re-integratietrajecten, jobcoaching, outplacement, trainingen, supervisie, psychologisch en arbeidsdeskundig onderzoek.

Bron: Werkpad