Image Microsoft Labs heeft een nieuwe technologie onthuld waarmee elk scherm aanraakgevoelig kan worden gemaakt. Het maakt voor LaserTouch niet uit of het scherm een plat beeldscherm is of een geprojecteerd beeld. LaserTouch maakt gebruik van een infrarood camera en een laser netwerksysteem om de interactie bij te houden tussen gebruiker en scherm. Deze informatie wordt vervolgens via software omgezet zodat het systeem weet wat met de gebaren bedoeld wordt. Zo kun je bijvoorbeeld door een PowerPoint presentatie bladeren door op de muur te tikken.

In de kern werkt het systeem hetzelfde als Microsoft’s Surface. Dit aanraakscherm maakt het mogelijk om objecten op het scherm met je vingers te verplaatsen. Surface is bedoeld voor gebruik in hotelketens of casino’s. En is met een prijskaartje van tussen de $5000 en $10000 een stuk duurder dan LaserTouch dat naar verwachting slechts een paar honderd dollar gaat kosten.

De LaserTouch technologie bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Onderzoekers moeten nog een paar technische uitdagingen overwinnen voor de techniek echt in de huiskamer kan worden gebruikt.

Bron: De Telegraaf