Image * 1 januari 1939 - 18 mei 2008. Namens Swedoro en de leden van DOC, hebben we een oud-vrijwilliger, Josef Poschmann, beter bekend als Joop, door kortstondige felle ziekte, maar verder bespaard gebleven, rustig is heengegaan. In 1990 kwam hij bij Swedoro als vrijwilligerswerk omdat hij wilde iets bijdragen voor hulp, ten eerst had hij meegeholpen bij het mini-restaurant en werd op 8 april feestelijke geopend, was Joop trots op. Evenals ook in 1991 had hij meegeholpen voor het  

Open haard.

Vanwege het mobiliteit (rolstoelers) naar de ingang van Swedoro, werkte Joop met zijn maat Izaak Hennekey het pad gelijkvloer met zand en tegels opmaken.
Het houden muren buiten van Dovenontmoetingscentrum slopen, heen en weer slepen naar de container, en poosje later U-bar ook slopen.

Een paar jaar later kwam Joop niet alleen handvaardigheid, maar ook gezellig bardienst voor het (horende) Lage Land, elke maandagavonden.

Bas Naaktgeboren had op 24 april voor het laatst bij Joop op bezoek gebracht, wat herinneringen opgehaald, wat gelachen, lol en veel gebabbeld.
Hij werd thuis gekomen van Dublin, en op een avond kreeg hij een sms-bericht, tot zijn schok van het slechte nieuws, zo snel had hij niet verwacht…

Joop, bedankt voor alles wat je voor Swedoro gedaan had, en je was een kanjer.

Joke, Esther en Greetje en verdere familie en kennissen, heel veel sterkte met dit dierbare verlies.
Joop, rust in vrede.

Het bestuur en de DOC leden van Swedoro.

 

Zwaar werden de dagen
En lang duurde de nacht.
Hoe moeilijk is het vechten
Bij het ontbreken van de kracht.
Maar ondanks je verlies
Van de strijd om het leven
Heb je ons een heel stuk geluk
En ontzettend veel liefde gegeven.

 Bron: Swedoro

Condoleance