Dinsdagmiddag 6 januari 2015 was er een mooie plechtige dienst voor Julius Labage. En na de uitvaart was er een samen zijn met de familie van Julius en de horende/slechthorende/dove vrienden en kennissen van Julius.

Tijdens de uitvaart is de volgende toespraak gehouden door Gera Vonk-Huisjes namens Swedoro:

Julius (Juul) Labage 8 juli 1948 – 1 januari 2015

Lieve Julius,

Julius, zoals we hem kennen, zijn gebaarnaam: Q-handvorm op de kin, grapte hij dat hij geen snor meer heeft, is verkocht. Dat is zijn stijl, grap maken, neemt iedereen in de maling.

Toch schok, niet te bevatten dat jij er niet meer bent, je was positief en wilde verder leven, helaas werd het

je niet gegund.

Ongeveer 10 jaar geleden kwam je bij Eurohaven, fervente klaverjasliefhebber, voelde je meteen thuis bij Swedoro, al gauw wilde je iets doen, besloot je (bijna) dagelijks bij Swedoro te komen helpen, voor de grap maken we hem gekscherend dat Swedoro apart kamer voor hem zal bouwen zodat hij erin kan wonen, want waar wij bij Swedoro komen, is hij bijna daar altijd te vinden. Als hij klusjes geklaard te hebben, zat hij gezellig voor de buis, vooral voor de TV. Zijn favoriete programma: voetbalwedstrijden. Laatst zomer 2014 was er EK voetbal te Brazilië, kwam hij in Oranje teneu met zijn malle muts naar Swedoro om Oranje-team en met ons te stimuleren. Zijn kenmerk is 2 handen omhoog als er iets gewonnen is of dat hij gelijk had.

Hij is een man die graag met iedereen filoseferen, discussieren, eigen mening uiten.
Naast Swedoro is hij lid van Amman, is lid van Eurohaven en ook voorzitter van (dove) LKC Leidse Klaverjasclub de sleutels 75, kortom: fervente klaverjasliefhebber.
Tijdens het werelddovendag in Rotterdam 2011, was hij helemaal in zijn sas!  Want dan kan hij zijn favoriete voetbalclub Feijenoord op bezoek, kon hij zich uitleven bij Feijenoord en de Kuip kunnen ruiken, proeven, dromen, in zijn hart gestopt.

Julius, lieve Juul,  je was een goud mens, het is niet voor ons te bevatten dat jij er niet meer is, een schok….

We zullen jou lach, humor en als warm mens vreselijk missen.

Rust in vrede.

Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam = Rotterdamse Dovengemeenschap)