Bureau DDS wordt GGMD voor Doven en Slechthorenden

Image Bureau DDS heeft sinds 1 januari 2009 een nieuwe naam: GGMD voor Doven en Slechthorenden. Aanleiding voor de naamsverandering is de samenvoeging van het dienstenpakket maatschappelijke dienstverlening met geestelijke gezondheidszorg voor doven en slechthorenden. Op 16 december ondertekenden bDDS, de Parnassia Bavo Groep, Riagg Zuid en Rivierduinen een overeenkomst voor
integratie van de verschillende diensten en intensieve samenwerking. Daarnaast blijft de GGMD voor Doven en Slechthorenden komend jaar in gesprek met de overige GGZ-teams voor doven en slechthorenden in Nederland (Ede, Groningen en Amsterdam) over mogelijke krachtenbundeling.
 
Uitbreiding diensten en service
De GGMD voor Doven en Slechthorenden breidt het dienstenpakket van bDDS (maatschappelijk werk, opleidingsadvies, loopbaan- en woonbegeleiding, opvoedingstraining, communicatietraining) uit met geestelijke gezondheidszorg. De GGMD voor Doven en Slechthorenden denkt deze specialistische zorg goed te kunnen waarborgen omdat zij zich uitsluitend richt op slechthorenden en doven. Een ander voordeel van de dienstenbundeling is dat cliënten sneller en efficiënter kunnen worden doorverwezen. Ook kunnen mensen met psychische klachten eerder in de thuissituatie worden geholpen. Alle medewerkers van de GGMD voor Doven en Slechthorenden moeten gebarentaal kennen.
 
Cursussen, trainingen en gespreksgroepen
In 2009 biedt de GGMD voor Doven en Slechthorenden onder meer de volgende cursussen, trainingen en gespreksgroepen aan.
 
Gesprekgroep Leven met Ménière: beter leren omgaan met deze aandoening, die gepaard gaat met draaiduizeligheid, tinnitus (herrie in het hoofd zonder externe geluidsbron) en toenemende slechthorendheid. U krijgt informatie en praktische handreikingen, wisselt met andere deelnemers tips en ervaringen uit en leert ontspanningsoefeningen.
 
Training Leren leven met tinnitus: beter leren omgaan met deze gehooraandoening, die vaak samengaat met hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Naast de onderlinge uitwisseling van ervaringen met lotgenoten krijgt u tijdens deze training veel informatie en praktische tips.
 
Assertiviteit voor slechthorenden: een training voor slechthorenden die het moeilijk vinden om aandacht te vragen voor zichzelf of hun slechthorendheid, die willen leren om beter voor zichzelf op te komen en ervaringen met andere slechthorenden willen uitwisselen.
 
Training Ik en de arbeidsmarkt: een training voor slechthorenden die op zoek zijn naar (ander) werk. U krijgt zicht op wat u kunt en wilt, en hoe u zich het best kunt presenteren op de arbeidsmarkt. Ook leert u wanneer en hoe u tijdens het sollicitatieproces het best kunt vertellen over uw slechthorendheid.
 
Mogelijke vergoeding
In veel gevallen kan uw deelname geheel vergoed worden door de AWBZ; wel is dan een indicatie nodig. Deze kan de GGMD voor Doven en Slechthorenden voor u verzorgen. Kijk voor meer informatie op de website van de GGMD voor Doven en Slechthorenden.
 
 
Bron: doof.nl

Agenda Activiteiten

vr 29 mrt 2024 - 19:00 - 23:45
Eurohaven (Klaverjas)
do 04 apr 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open
do 11 apr 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open
do 18 apr 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open
za 20 apr 2024 - 19:00 - 00:00
RDSVC - BINGO
do 25 apr 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open
do 02 mei 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open
do 09 mei 2024 - 19:00 - 22:00
SWeDoRo (ontspanning) elke donderdagavond open

LOGO LSF 2023

logo MCS banner klein