Hafner, de voetbalwereldkampioen uit Heilbronn

Image Niet iedereen wordt wereldkampioen, zeker geen voetbalwereldkampioen. Thomas Hafner uit Heilbronn heeft het wel gekund. Met het Duitse dovennationaalteam. In de finale in Griekenland tegen Turkije werd de overwinning afgedwongen met strafschoppen, 8 tegen 6. Een thriller met

een goede afloop voor de Duitse ploeg. Na 90 minuten was het nog 2: 2 en na de verlengingen 3:3. Enkele seconden voor het einde stonden de Turken voor. Toen Hafner naar voren stormde en foutief werd gestopt kwam er nog een penalty en een gelijkspel. De held is natuurlijk Thomas Hafner die ook al op strafschoppen had gewonnen tegen de favoriet Frankrijk. De 26-jarige doelman is dus de held. “Een droom is werkelijkheid geworden in dit wereldkampioenschap”, laat hij via zijn moeder weten. De ploeg had vertrouwen in hem en dat wou hij niet beschamen. Zijn doofheid is wel een probleem. Een horende keeper roept naar zijn laatste man als hij zelf uit het doel komt. Tegen Frankrijk viel een dergelijk doelpunt. Een verdediger kopt de bal achteruit terwijl Thomas net uitkomt. Dat zou bij horenden niet gebeuren.

Bron:  Vertaald nieuws voor Doven