OLDI 1 verovert eerste Supercup na winst op Catharijne 1

Op zondag 9 oktober 2016 streden OLDI 1 (bekerwinnaar 2015/2016) -  Catharijne 1 (kampioen dovencompetitie 2015/2016) om Supercup.

OLDI 1 speelde in het begin van de wedstrijd sterk en had veel balbezit. Na hun foute combinatiespel had Catharijne 1 daar van geprofiteerd en konden zij een doelpunt maken (0-1).

Na de achterstand zocht OLDI 1 naarstig maat tevergeefs naar doelpunt.

Na de rust moest OLDI 1 alles geven om de scorebord weer in balans te krijgen. Dat was ook gelukt. De aanvoerder Marc van 't Wout begon met een mooie combinatiespel samen met Anderson Delgado en kreeg bal terug. Hij maakte hierna een mooie actie en schoot de bal met zijn linkerbeen naar de kruis (1-1).

Na de gelijkmaker kregen ze meer vertrouwen  en waren ze op jacht naar 2e goal. Ze bleven opbouwen vanuit achterin naar voorin en kregen veel kansen. Daarna schoot Catharijne 1 de bal tegen een paal. De spelers van OLDI 1 ontsnapten en zetten vervolgens een counter op het zaalveld. De bal ging meteen naar Goran Trajanov en speelde op een-tweetje met Anderson en wist hierna een vrije ruimte te creëeren voor Anderson. Anderson kon de bal afwerken en rondde de counter af (2-1).

OLDI 1 bleef op balbezit spelen door de bal achterin rond te spelen. Anderson stond helemaal vrij, kreeg de bal en stond 1 op 1 met keeper. Hij besloot de bal te passen aan Goran en hij tikt de bal in de doel (3-1).

Catharijne 1 probeerde de achterstand weg te werken en begon dreigend te worden met hun aanvallen. OLDI 1 werd hierdoor teruggedrongen maar het team hield zich staande. Na een paar minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af. OLDI 1 wint met 3-1 van Catharijne 1 en de Supercup!!