Image ROSMALEN - Aannemersbedrijf Timmers in Rosmalen gaat in het eigen dorp een flink deel van de geplande bouwcomplexen op woonpark de Hoef van de grond tillen.Eén daarvan is het nieuwe zorgcentrum de Annenborch. Directeur Rini Timmers; "Dit is voor ons sowieso al een schitterende opdracht, het feit dat we in Rosmalen aan de slag gaan, voegt daar nog 

iets extra's aan toe."

Het plaatselijk bedrijf maakt, als hoofdaannemer, deel uit van een bouwteam dat, onder leiding van ontwikkelaar De Kleine Meierij, momenteel de plannen uitwerkt voor drie bouwblokken. Naast nieuwbouw voor de Annenborch, gaat het om het wooncomplex het Hofgebouw, bestemd voor nog zelfstandige ouderen. Zo'n vijfendertig appartementen in dit wooncomplex zijn straks bestemd voor woongroep de Hoefslag.

Het derde bouwwerk betreft medisch centrum De Wissel. Dit pand gaat onder meer onderdak bieden aan een huisartsen- en een tandartsenpraktijk, een apotheek, en een tandtechnisch laboratorium. Op de bovenste verdieping zijn bovendien zes appartementen gereserveerd voor dove jongeren die samen de woongroep HoorUs zullen vormen.

De initiatiefnemers en andere betrokkenen streven er naar dat in elk geval voor de Annenborch en het Hofgebouw nog dit jaar de eerste stenen gelegd kunnen worden.

De bouw van de drie complexen gaat een kleine veertig miljoen kosten. Directeur Timmers merkt op dat het 'daarbij wel gaat om een totaalbedrag'. Timmers: "Wij zijn weliswaar hoofdaannemer, maar er zijn natuurlijk ook andere bedrijven die meewerken aan wat we op de Hoef gaan realiseren. Een paar voorbeelden: Piels, ook hier uit Rosmalen, brengt straks het sanitair aan, en Kemkens uit Oss de cv-installaties. Zoals Van Santvoort uit Berlicum zorgt voor de elektro-techniek."

"Maar het is en blijft natuurlijk een bijzondere opdracht", benadrukt Timmers nogmaals. "Zeker als je bedenkt dat verscheidene Annenborch-bewoners ooit bij ons gewerkt hebben, of familiebanden hebben met huidige of oud-medewerkers van ons."

Lachend: "Ik heb al eens half grappend gezegd dat als we straks ook aan de slag kunnen met het centrumplan Rosmalen, we een aantal van onze vervoersbusjes kunnen inruilen voor nieuwe fietsen. Dan kan iedereen 's ochtends z'n gereedschapskist op de bagagedrager vastbinden en naar het werk toefietsen. Tja, dan keren vergane tijden terug."

Bron:  Brabants Dagblad