Image Zou het nummer Quiet Love, waarmee Liza Minnelli zalen plat kreeg, daarna ooit nog zo mooi zijn gebracht? Die vraag kan nu bevestigend worden beantwoord. Simone Kleinsma vertolkt het door Charles Aznavour geschreven nummer Mon Emouvant Amour - vertaald als Stille Liefde - met zo veel gevoel, passie en plezier dat ze het niveau van Liza Minnelli zonder meer weet te bereiken. Het leidt tot kippenvelmomenten en een muisstille zaal. Niet alleen door de wijze waarop zij Stille Liefde met haar stem vertolkt, maar ook door de gebarentaal waarmee Kleinsma het nummer begeleidt. Met die combinatie van zang en dovengebarentaal heeft de zangeres een troef in handen.

Simone - Songs From The Heart zit vol met Simone Kleinsma’s persoonlijke favoriete nummers, van evergreens tot musicalkrakers en van easy listening tot jazzy. Op het toneel wordt Kleinsma terzijde gestaan door de dansers/zangers Daan Wijnands en Joost de Jong en door een sterke band onder leiding van pianist Kino Haitsma.

In de voorstelling, geproduceerd door Joop van den Ende, zingt Simone Kleinsma in een soms uitzonderlijk rap tempo een serie liedjes, als laatste act vóór de pauze een net iets te lange medley van Songfestivalliedjes.

De voorstelling is een afgewogen mix van bekende nummers van My Cherie Amour tot The Winner Takes It All, allemaal in het Nederlands. Heel mooi klinkt Huil Maar van Robert Long. Afgezien van die Songfestivalliedjes, zingt Simone Kleinsma in een prachtig kubistisch decor 26 nummers.

Ondanks het dartel springen en dansen dat ze samen met Daan Wijnands en Joost de Jong doet, leidt haar stem daar geen moment onder. Ze heeft een conditie als een renpaard. Slechts af en toe pakt ze een kruk.

We zien foto’s uit haar kinderjaren geprojecteerd, waar ze commentaar op geeft, en verder worden vroegere vriendjes en ex-lovers voorgesteld.

Simone - Songs From The Heart is de eerste echte eigen show van Simone Kleinsma. Het theaterprogramma past in het leven van de musicalster, die hoofdrollen vervulde in Les Misérables, Charity, Chicago, Fosse en Mamma Mia!

Een wanklankje? Het was beter geweest om de show met wat meer vuurwerk af te sluiten, in plaats van met het liedje Misschien Vannacht van Paul van Vliet.

THEATERCONCERT
Simone - Songs From The Heart.
13-14-15 mei in De Mythe Goes,
22 mei in De Bussel Oosterhout,
6 juni in het Chassé Theater Breda.

Bron: BN de Stem