Het is het enige theaterproject in de wereld met professionele doofblinde en niet- gehandicapte acteurs op een podium. "In Touch" is een bijzonder toneelstuk dat op de levensverhalen van echte mensen gebaseerd is, onder andere het verhaal van de Nederlandse Paralympische zwemkampioen Michel Tielbeke. Hij zal in dit project als acteur debuteren.

Het publiek krijgt een unieke kans om te ondervinden: Hoe leef jij in stilte en duisternis?
Hoe ziet je leven er uit ... als je DOOFBLIND bent.

 

Het Nederlandse debuut vindt plaats op 4 december om 20.00 uur in het theater Verkadefabriek in Den Bosch.

De tweede voorstelling in Nederland zal op 8 december om 20.30 uur plaatsvinden in het Compagnietheater te Amsterdam.

Deze voorstellingen worden voorzien met Nederlandstalige boventitels.

“In Touch” is geproduceerd door het "Centrum voor creatieve projecten" Inclusion” (Rusland)) met ondersteuning van de Russische Stichting “So-edinenie” en het Russische “ Theater of Nations”. "Inclusion” is uitgegroeid tot een van hun eerste belangrijkeprojecten en is ook de oprichter van de eerste inclusieve Theaterscholen voor doofblinden. Deze scholen werden een noodzakelijke stap in de ontwikkeling van het professionele inclusieve theater in Rusland.

Het toneelstuk werd in 2016 bij de Nationale Theater prijs “Gouden Masker”genomineerd.

Tot nu toe is “In Touch” het mooiste voorbeeld van de unieke rehabilitatie en vermaatschappelijking van doofblinden. De uitvoeringen zijn al bekeken door toeschouwers uit Rusland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Organisatie van deze voorstellingen is mogelijk gemaakt met de steun van de Russische Ambassade in Nederland, de Nederlandse Ambassade in Rusland, Dutch Culture, Guldenberghotel en hulp van de Nederlandse non-profit organisaties (Stichting 5 D, DBCX, Kentalis, DB-Connect, Muziek Etc).

Men is trots dat de bekende acteurs Dagmar Slagmolen (Nederland) en Egor Beroëv (Rusland) meedoen.

De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de ontwikkeling van nieuwe Centra van creatieve opleidingen voor doofblinden in Nederland en Rusland.

Met aankoop van een kaartje steunt u persoonlijk de nieuwe talenten. Wij waarderen uw aanwezigheid.

U kunt kaartjes kopen via theaterwebsites:

https://www.verkadefabriek.nl/.../.../in-touch/e_29904/p_101050/

https://www.compagnietheater.nl/programma/in-touch/