Image LONDEN - Een 32-jarige Britse vrouw riskeert een lange celstraf voor de moord op haar vierjarige dochtertje. Joanne Hill verdronk haar dochter Naomi in de badkuip omdat ze zich schaamde voor de spastische verlamming waaraan Naomi leed. Het meisje bleek bij haar geboorte slechthorend en moest een speciale beugel dragen om te wandelen, omdat ze spastische bewegingen maakte. Moeder Joanne schaamde zich voor de handicaps van haar dochter en deed haar in het openbaar ruime 
kleren aan, zodat deze minder zouden opvallen. Dat meldt de Daily Mail.

26 november 2007 besloot Joanne dat het over moest zijn. Ze liet het bad lopen, stopte haar dochter erin en hield haar hoofd minutenlang onder water. Vervolgens kleedde ze Naomi weer aan, plaatste haar in de auto en begon urenlang rond te rijden. Ondertussen dronk ze zichzelf lazarus.

Enkele uren later bracht ze Naomi binnen op de intensive care, terwijl ze hysterisch om hulp riep. Joanne viel echter al snel door de mand. De moeder verdedigde zich door te zeggen dat ze Naomi uit haar lijden had verlost. Joanne wilde naar eigen zeggen ook zelfmoord plegen.

Volgens psychologen was Joanne in het verleden behandeld voor depressies en angstaanvallen. De moord op haar dochtertje zou ze zorgvuldig gepland hebben.

Bron: Telegraaf - DovenNieuws.eu