Image alkmaar -  Ze gingen om een andere dimensie aan hun vak toe te voegen. Ook lokte het avontuur. KNO-arts Gerben Kingma en anesthesioloog Martin Bennis van het Medisch Centrum Alkmaar moesten tijdens hun allereerste uitzending in november naar Eldoret in Kenia echter alle kunde en kennis uit de kast halen om de missie ondanks de chaos tot een groot succes te maken.
Beide specialisten zijn uitgezonden door de 
Stichting Operation Eardrop, die zich sinds 1983 belangeloos inzet voor dove en slechthorende kinderen in Kenia. Kingma is als KNO-arts door deze stichting gevraagd of hij met een team uitgezonden wilde worden.

De MCA'ers hebben ingestemd omdat het geen 'medisch toerisme' zou worden: ,,We hebben er dus niet alleen operaties verricht op kinderen met gehoorproblemen. We hebben ook de lokale artsen opgeleid, voor ons zeker zo belangrijk. En Eardrop heeft ook dat deel goed geregeld. Er zit namelijk continuïteit in. Een half jaar voor ons was er ook een team, dat opereerde én opleidde en een half jaar na ons zal hetzelfde gebeuren.''

Bron:  Noordhollands Dagblad