Afgelopen donderdag 26 april 2018 is Benny Elferink in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse lintjesregen in zijn woonplaats Woudenberg. Tijdens een feestelijke gebeurtenis in De Camp ontvingen Benny een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Cnossen.

Benny werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten voor vele stichtingen en organisaties van doven in Nederland. Hij zet zich met hart en ziel in om de maatschappij tussen horenden en doven dichter bij elkaar te brengen. Dit gebeurde vanmorgen ook in De Camp, waar de aanwezige tolken vertaalden voor zowel de horende als dove aanwezigen.

Benny heeft veel gedaan voor de Dovenwereld. Hij was voorzitter en mede-oprichter van de jongerenclub Happy Days Club te Rotterdam en ook van de landelijke Jongerencomissie (opgericht in 1980). Bij Swedoro was hij in het bestuur van 1983 tot 2001 waar hij diverse bestuursfuncties heeft uitgeoefend. NĂ¡ 2001 tot nu toe is Benny als vrijwilliger bij Swedoro gebleven voor de Rotterdamse Doven Historie. Naast Swedoro heeft Benny ook veel werk verzet voor andere organisaties. Het is teveel om alles op te noemen dus we noemen er nu een paar voorbeelden: Dovenschap, Docom, Goedhart, Tolknet (Raad van Toezicht), Nederlands Gebarencentrum, Chef de Mission Wereldspelen Kopenhagen (1997), bestuur SVS etc. Vanuit Swedoro feliciteren we Benny van harte met zijn Koninklijke Onderscheiding en dat hij nog vele jaren mag blijven inzetten voor de Doven-beweging. Het bestuur en alle vrijwilligers van stichting Swedoro.