Image Joshua Bull kan zijn pesters eindelijk van een antwoord voorzien. De jongen, die doof en zonder oren is geboren, is dolblij met zijn nieuwe kunstoren. Het is doktoren zelfs gelukt om de Britse jongen zijn gehoor terug te geven. Joshua werd geboren met kleine flapjes huid aan de zijkanten van zijn gezicht. Zijn gehoorschelpen waren geblokkeerd, hij hoorde nauwelijks iets. " Als ik naast hem stond en hard in zijn oor schreeuwde kon hij wat geluiden oppikken", vertelt zijn moeder Lesley Bull in de Daily Mail. " Maar wat ik zei begreep hij niet."

Volgens Lesley werd Joshua overal aangestaard en nagefluisterd.

In zijn tweede levensjaar onderging hij de eerste van zeven ooroperaties om zijn gehoor en oren terug te geven. Het Birmingham Children's Hospital en het Queen Elizabeth Hospital completeerden de tranformatie met nieuwe latex oren. Omdat Joshua nog niet volgroeid is, krijgt hij elke zes maanden een paar nieuwe.

De oren zitten vast met behulp van metalen clips die aan zijn hoofd zitten. Hij zet ze soms op en af. "Ik ben verbijsterd, had nooit gedacht dat ze zo goed zouden zijn", zegt een stralende Joshua.

Als gevolg van het ontbreken van oren liep zijn spraak ook achter. Dat gaat nu ook vooruit.

Bron: De Telegraaf