Image GOES - In de EK-landen Oostenrijk en Zwitserland woedt sinds een jaar een mazelenepidemie. GGD Zeeland adviseert de fans die volgende maand naar het Europees Kampioenschap voetbal reizen zich te laten vaccineren tegen de besmettelijke ziekte. Naar verwachting gaan zeker vijfhonderd Zeeuwse voetballiefhebbers naar de EK-wedstrijden. Het advies geldt mensen die na 1970, toen de enting tegen mazelen begon, geboren zijn en die de twee BMR-entingen op kinderleeftijd niet 

allebei hebben gehad. Wie de ziekte al eens doorgemaakte is gevrijwaard van besmetting. Ook vakantiegangers naar de Alpenlanden doen er wijs aan de enting te halen, zegt sociaal verpleegkundige Annet Blauwhof van de Goese GGD. "In 1999 en 2000 woedde in Zeeland een mazelenepidemie waarbij duizend mensen ziek zijn geworden. Een kwart van hen kreeg middenoorontsteking, dat kan leiden tot blijvende doofheid. Er is toen een jongen gestorven aan ernstige complicaties."

De prik is te boeken bij de GGD in Goes en kost dertig euro. Kinderen tot achttien jaar krijgen hem gratis. De enting heeft minimaal een week nodig om werkzaam te worden.

Bron: BN de Stem