Image Foxy Brown mag niet de cel uit om haar gehoorapparaat te laten repareren. De rapster had twee weken geleden verzocht om vervroegde vrijlating omdat haar gehoor in de gevangenis achteruit zou zijn gegaan. Maar volgens de rechter was de situatie niet  

dringend genoeg. Brown stelde in haar verzoekschrift dat het geïmplanteerde gehoorapparaat moet worden gerepareerd en opnieuw geprogrammeerd. Anders zou de schade onherstelbaar zijn. Door de afwijzing van de rechter moet de rapster nu tot september haar gevangenisstraf uitzitten.

Incidenten.
In augustus werd de 28-jarige Brown gearresteerd nadat ze haar mobieltje naar haar buurvrouw zou hebben gegooid. Ze stond echter onder toezicht van justitie nadat ze een jaar eerder twee manicures te lijf was gegaan. In september werd Brown, wier echte naam Inga Marchand luidt, tot een jaar cel veroordeeld.

Gehoorproblemen.
De gehoorproblemen van Brown kwamen in 2004 aan het licht toen ze in de rechtszaal briefjes uitwisselde met haar advocaat. Ondertussen is ze al tweemaal onder het mes geweest, waarbij haar een gehoorapparaat is aangemeten.Beide operaties zouden niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

 

 

Nieuws van 18-01-2008.

Foxy Brown wil de gevangenis in New York verlaten voor een reparatiebeurt aan haar geïmplanteerde gehoorapparaat. Brown verzocht dinsdag aan een rechter om vrijlating omdat haar gehoor in de gevangenis is achteruitgegaan. Het gehoorapparaat moet worden gerepareerd en opnieuw geprogrammeerd, anders is de schade onomkeerbaar, zo staat in het verzoekschrift. In augustus werd de 28-jarige Brown gearresteerd nadat ze haar mobieltje naar haar buurvrouw zou hebben gegooid. De gewelddadige rapster werd in oktober 2006 voor drie jaar onder toezicht van justitie geplaatst omdat ze twee manicures te lijf was gegaan. Vervolgens werd Brown, wier echte naam Inga Marchand luidt, in september 2007 tot een jaar cel veroordeeld omdat ze voorwaarden van haar eerdere veroordeling had overtreden.

De gehoorproblemen van Brown kwamen in 2004 aan het licht toen ze in de rechtszaal briefjes uitwisselde met haar advocaat. Ondertussen is Brown al tweemaal onder het mes geweest, waarbij haar een gehoorapparaat is aangemeten. Beide operaties zouden niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Onbekend is of en hoe goed de rapster nog iets kan horen. Een zogeheten cochleair implantaat wordt chirurgisch onder de huid aangebracht, waardoor hoorzenuwen via stroompulsjes kunnen worden gestimuleerd.

Er is nog geen datum geprikt voor de behandeling van het verzoek tot vrijlating.

Bron: Trouw.nl