Image AMSTERDAM – Hans Anders wil binnen vijf jaar het aantal winkels verhogen van vijfhonderd naar duizend. De verdubbeling vindt niet alleen in Nederland, maar vooral ook internationaal plaats. Dat meldt de Hans Anders Retail Group in een persbericht. Hans Anders is voor 87 procent eigendom van investeerder Gilde. Op dit moment wordt gezocht naar een nieuwe geldschieter die de expansie mede kan

financieren. België, Frankrijk en Zuid-Europa zijn de markten waar Hans Anders zich op wil richten.

Topman Johan Creemers verwijst verhalen dat Hans Anders in de etalage zou staan naar de prullenbank. De nieuwe investeerder zou vooral nodig zijn om de expansie te financieren. De consumentenomzet moet door de uitbreiding verdubbelen naar vierhonderd miljoen euro. De Telegraaf heeft uitgevonden dat de winst van Hans Anders vorig jaar acht miljoen euro bedroeg.

In België moet het aantal vestigingen worden uitgebouwd van de huidige 75 naar 125. Frankrijk moet groeien van twintig naar 250 winkels. In Nederland gaat het bedrijf vooral groeien met de zusterketens Het Huis en Van Boxtel (gehoorapparaten). Het Huis krijgt vijftig nieuwe winkels, terwijl Van Boxtel van de huidige 36 naar honderd moet groeien.

Bron: Elsevier Retail