Image julianadorp - 12 december 2007

Aan de onzekerheid van de familie De Jong uit Julianadorp is een einde gekomen. Hun trouwe hondje Pepper leeft niet meer. De Jack Russel is gevonden op vakantiepark Ooghduyne. Daar lag Pepper dood in een rietkraag, hemelsbreed zo'n 250 meter van het huis van de familie De Jong. ,,De dierenambulance heeft haar naar het asiel gebracht en daar hebben we haar opgehaald. Werkelijk hartverscheurend om te weten dat je hondje na al die

mooie jaren rillend van de kou, angst en uitputting helemaal alleen is doodgegaan. We hebben Pepper naar het huisdierencrematorium gebracht'', zegt Christine de Jong.

Ze raakte de stokoude hond, die doof en blind was, enige tijd geleden kwijt vlakbij haar huis. Pepper liep normaal gesproken altijd zelf naar huis, maar is die dag blijkbaar van zijn vaste route afgeweken.

27 november 2007

Pepper?! PEPPER!!?? Niemand weet waar Pepper is. De vijftien jaar oude halfblinde en dove Jack Russel is in rook opgegaan. Vorige week liep de Jack Russel nog met baasje Christine Pietjou aan de Wierbalg in Julianadorp. Christine raakte aan het kletsen en Pepper is foetsie. Het gezin is radeloos en de andere huishond is van slag. Alle instanties zijn ze afgegaan. Pepper hangt op pamfletten aan de lantaarnpalen in Julianadorp en deze week gingen er flyers in de brievenbussen. ,,Dit is echt afschuwelijk. Ja, mensen zullen zeggen dat ik ’m aan de lijn had moeten houden. Maar Pepper weigert aan de lijn te lopen.’’ Pepper is de weg kwijt, denkt Christine. ,,Hij was al heel oud en had z’n goede en slechte dagen. Ik denk dat hij het spoor bijster is geraakt.’’ Familieleden hebben met stokken in de sloot geprikt en de walkanten doorzocht. Ze schieten iedereen aan. Maar nog steeds geen spoor van Pepper. Pepper kwam als pup van zeven weken in huis. De kinderen Dannika en Jordin groeiden op met hun Pepper. Ontroostbaar zijn ze. Ook al werd het de laatste tijd wat minder met Pepper. ,,Met touwtjes en balletjes spelen dat deed hij niet meer. Hij had de leeftijd. Maar een beetje lekker kroelen in de mand, dat kon nog wel.’’ Het baasje van Pepper is te bereiken op 0223-691815 of 06-53437838.

 

29 november 2007

De doofblinde hond Pepper die zoek is, lijkt door Den Helder te zwerven. Pepper verdween vorige week dinsdag in Julianadorp.

Omdat de vijftien jaar oude Jack Russel doof en blind is, sloeg baasje Christine Pietjou alarm. Inmiddels heeft ze tal van reacties binnen.

,,Pepper zou zijn gezien in vakantiepark de Keizerskroon in Julianadorp, vervolgens in de duinen bij de bunkers bij De Zandloper en afgelopen dinsdag in Den Helder ter hoogte van het oude raadhuis. Ik kan het me haast niet voorstellen dat hij op deze leeftijd helemaal naar Den Helder zou lopen, maar we hebben daar uiteraard wel gezocht en gaan ook vandaag verder met zoeken'', meldt Christine.

Een vrouw die ooit haar kat kwijt was, tipte nog met een man die een gave heeft om dieren terug te vinden. Misschien wordt hij ingezet in de jacht op Pepper.

 

Bron: Noordhollands Dagblad