Image Spykie mist zijn vriendinnetjes Beertje en Truffel evenzeer als Cynthia en Ryanne Bosch. De twee Jack Russells staan sinds dinsdag als vermist geregistreerd. Vermoedelijk gestolen vanaf het erf aan de Rouwveldenseweg in de buurt van de Coca Colafabrieken richting Dongen. Cynthia en Ryanne zijn de baasjes en loofden een beloning van 1000 euro uit als ze

teruggevonden of teruggebracht worden. Beertje en Truffel staan ook op Marktplaats, maar tot nu toe reageerde niemand.

Dinsdag verdween het tweetal tussen 14.30 en 15 uur zomaar. Het vreemde van het verhaal is dat het hok waarin de hondjes zaten opgesloten, gewoon op slot zat. Spykie wist aan zijn kidnappers te ontkomen door te vluchten en zich te verschuilen in de struiken.

Beertje gaat een ongewisse toekomst tegemoet. Het 3-jarige hondje is doof geboren en reageert alleen op lichtsignalen met de zaklamp en gebarentaal. "Ze zijn voor ons van onschatbare waarde", vertelt Ryanne Bosch. "Het is voor ons nog een ongelooflijk verhaal hoe ze zijn verdwenen. Op het moment dat het gebeurde, was alleen mijn schoonmoeder van 77 thuis. We waren even op doktersbezoek met schoonvader. Het enige dat we van mensen uit de buurt hebben gehoord, is dat een zilverkleurige auto met aanhanger ons erf is opgereden. We hebben ook een grote voetafdruk van een laars in de tuin gevonden." In de buurt staan nauwelijks nog bewoonbare huizen. De meeste boeren trokken weg voor de aanleg van industrieterrein Vossenberg.

"De politie houdt zich ook intensief met de diefstal bezig", aldus Cynthia. "We houden ons hart vast als ze gebruikt worden voor vivisectie. Voor geld doen de mensen soms de gekste dingen. Soms hebben ze voor onderzoek reutjes nodig en dan weer teefjes. Je hebt lui die alles voor geld doen."

Cynthia en Ryanne stelden zelf ook een buurtonderzoek in, maar zonder resultaat. Volgens Ryanne worden momenteel in België veel kleine hondjes gestolen. Ze moet er niet aan denken dat Beertje en Truffel daar nu ook zijn.

Bron: Brabants Dagblad