Landelijk

Eindexamen in gebarentaal

DovenTV
Image oneMen pionier Jan Heuft zet zich in Algerije in voor de opvang en educatie van dove kinderen. Op de school waar hij werkt, het Nationale Instituut voor Dove Kinderen, probeert hij de kans op een normaal leven voor de kinderen zo groot mogelijk te maken. In Algerije worden dove mensen vaak verwaarloosd. Jan geeft de kinderen les in Frans, Engels, wiskunde en
gebarentaal. Het werk in het instituut vraagt veel inzet en energie, maar loont zeker de moeite. Zo hebben we dit jaar twee leerlingen die eindexamen voor de middelbare school gaan doen. Dat is in Algerije heel uniek!

Naast deze werkzaamheden houdt Jan zich bezig met lokale ontwikkelingsprojecten, geeft hij hulp aan Afrikanen die op doortocht naar Europa zijn en aan mensen uit de Westelijke Sahara en Algerije die in moeilijke omstandigheden verkeren.oneMen heeft Jan geholpen bij de aanschaf van een auto. Zo kan hij zijn activiteiten goed uitvoeren. Algerije is een enorm land, waar een auto heel erg noodzakelijk is. Ik ben oneMen daarom enorm dankbaar! aldus Jan.

 Bron: AllePersberichten.nl - DovenTV