Image Iedereen die in contact komt met dove/slecht horende kinderen, of kinderen die gebaren gebruiken ter ondersteuning van de gesproken taal,  zal het erg vervelend vinden dat ze niet zelf kunnen communiceren met het kind bedenk de alledaagse dingen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen uit de vriendenkring, buren, familieleden, oppas e.d. hier toch wel mee zitten. Voor deze mensen is het vaak onmogelijk om een hele cursus gebarentaal te volgen, aangezien hierbij ook grammatica regels aan te pas komen en wat een langdurig proces is, ook qua tijd wat er in deze drukke tijd vaak niet is. 

Deze cursus is hierdoor een mooie opvang voor deze groep mensen. Terwijl als je gebaren kennis hebt van losse gebaren je toch ook al dingen kan begrijpen van het kind of andersom.

Dit is voor zeker het kind een prettige ervaring, maar ook voor de betrokkene zelf.

Gebaren worden tegenwoordig ook ingezet bij kinderen die te maken hebben met spraak- en taal- problemen waarbij ze door gebaren in te zetten zichzelf duidelijk kunnen maken en ook de omgeving andersom.  Dit geeft ook in deze situatie een goede mogelijkheid tot communicatie.

De cursus zal bestaan uit 3 bijeenkomsten:

Een bijeenkomst zal 2 uur duren er komen verschillende thema’s voorbij.

De kosten zijn 60 euro per persoon incl. cursus materiaal en koffie/thee tijdens de cursus.

Voor meer info kunt u terecht bij RGC van Swedoro via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ("at" vervangen door "@" om spam te voorkomen)


Bron: Swedoro

Image