Image Half januari 2009 krijgt Swedoro een Telecorder te leen van de fabrikant zodat bij Swedoro uitgeprobeerd kan worden. Hou deze website in de gaten en kom ook bij Swedoro kijken hoe de Telecorder werkt en of het iets is voor jou !

Na enkele jaren zonder mogelijkheid om ondertiteling op te kunnen nemen op je "ouderwetse" videorecorder of DVD is het nu weer mogelijk om ondertiteling op te nemen ! Dat is (eindelijk) goed nieuws na zoveel jaren. Volgens de website van 

"ondertiteling tt888" kan de ondertiteling opgenomen worden via een Telecorder welke je aansluit op je videorecorder of DVD. Wie heeft er al een Telecorder en wat is jouw ervaring ? (mail het naar Swedoro !). Informatie over de Telecorder:
  • prijs: 149 Euro + verzendkosten
  • Garantie: één jaar
  • Levertijd: 2 weken,
  • Bedenktijd na levering: 1 week *
  • Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Features:
  • Alle op pagina 888 aanwezige ondertiteling wordt zichtbaar toegevoegd aan opgenomen televisie uitzendingen.
  • De Telecorder kan worden aangesloten op elk type video- of DVD-recorder**.
  • Per individueel TV kanaal kan gekozen worden voor het gebruik van de telecorder tijdens opnames***.
  • De Telecorder maakt gebruik van de tuner van video- of DVD-recorder, zodat ook opnames met de timer van de video- of DVD-recorder mogelijk zijn.
  • Ook time-shift recordings kunnen worden voorzien van teletekstondertiteling.
Bekijk de Installatie Handleiding (pdf)

* Bent U niet tevreden dan kunt u binnen een week de telecorder terugsturen en krijgt u de aanschafprijs (zonder verzendkosten) retour.

** De enige eis aan de video- of DVD-apparatuur is een vrije AV2-SCART aansluiting (soms voorzien van het opschrift "decoder")

*** Bij de meeste apparatuur zit er een optie in het tuner-menu om de AV2/decoder aansluiting te activeren per kanaal. Indien de AV2/decoder aansluiting geactiveerd wordt voor een kanaal, dan zal de Telecorder alle op pagina 888 aanwezige ondertiteling zichtbaar toevoegen aan de opnames van dat kanaal.

Telecorder


De "Telecorder": een kleine DVD Recorder, Harddisk recorder en/of Video recorder add-on. Met deze add-on, de "telecorder" is het mogelijk om televisie programma's op te nemen met behoud van de teletekst ondertiteling.De telecorder wordt aangesloten op een bestaande DVD/HD recorder. Daarna blijven teletekst ondertitels behouden bij opnames.
De telecorder kan ook worden aangesloten op een traditionele video- recorder. Ook dan blijven teletekst ondertitels behouden bij opnames.


Toepassing: Als het opgenomen programma opnieuw wordt afgespeeld (hetzij van DVD, hetzij van harddisk, hetzij van videoband) zullen de tijdens de opname op pagina 888 aanwezige ondertitels behouden zijn gebleven in de vorm van zichtbare tekst.

Installatie: De telecorder wordt mbv scart kabels aangesloten op de AV2/decoder aansluiting van een DVD/Harddisk of video recorder. Daarna moet afhankelijk van het model video- of DVD-recorder deze AV2/decoder uitgang per zender worden geactiveerd. U kiest dus zelf bij welke zenders eventuele opnames altijd moeten worden voorzien van ondertiteling en bij welke zenders niet.


SCART aansluitingen zoals die aanwezig zijn op de meeste videorecorders. De telecorder wordt op de AV2 aangesloten. De TV zoals normaal op de antenne uitgang of AV1

Bediening: Het apparaatje hoeft niet bediend te worden. De gebruiker kan programma's normaal opnemen en bekijken. Het enige verschil is dat de ondertiteling ook beschikbaar is als de opname wordt afgespeeld!

Het is zelfs mogelijk om de time-shift functie van de harddiskrecorder te gebruiken met behoud van ondertiteling.

Werking:
Tijdens een opname zal een video- of DVD-recorder het beeld van zijn ingebouwde tuner aan de telecorder aanbieden via de AV2/Decoder aansluiting.

De Telecorder wordt automatisch actief als deze beeld krijgt aangeboden, waarna deze met behulp van een eigen teletekstdecoder dit beeld zal voorzien van de ondertiteling van pagina 888.

Het door de Telecorder toegepaste lettertype is groter dan het normale teletekst lettertype. Hierdoor is de ondertiteling beter leesbaar. Bij veel tekst wordt de ondertiteling in delen gepresenteerd.

De Telecorder zal het resultaat via dezelfde SCART kabel terug aanbieden aan de video- of DVD-recorder. De video- of DVD-recorder zal deze combinatie van beeld en tekst dan opnemen.

Levering:
Compleet met scartkabel (hiermee dient de telecorder aangesloten te worden op de video) en netspanningsadapter.


Videorecorder samen met de Telecorder


Bron: Swedoro - www.telecorder.nl