Image Geef je dan op voor geweldige training en wedstrijd samen met voetballers van Jeugdselectie Feyenoord! 24 september is het Wereld Doven Dag. Dat wordt gehouden in Rotterdam. Daarom gaan we in de week voor Wereld Doven Dag en op Wereld Doven Dag zelf allemaal leuke dingen doen. Wij hebben met Feyenoord een geweldige afspraak gemaakt. Dove voetballers mogen op woensdag 21 september komen trainen samen met voetballers van Feyenoord die net zo oud zijn als jij. Ook spelen jullie dan een wedstrijd. Jullie spelen niet tegen Feyenoord maar samen maken jullie 1 team. Omdat je goed moet afspreken hoe je samen gaat voetballen moeten jullie ook afspreken hoe je met elkaar gaat overleggen. In gebarentaal bijvoorbeeld.

Daarvoor komt Boaz Blume, zelf doof en een goede voetballer. Hij komt samen met een tolk uitleggen welke gebaren je kan maken die met voetbal te maken heeft. Dat legt hij ook uit aan de horende voetballers van Feyenoord. Er is ook een echte trainer van Feyenoord bij!

Woensdagmiddag 21 september is er een training en een wedstrijdje voor voetballers van 6 of 7 jaar.

Woensdagavond is er een training en een wedstrijdje voor 12, 13 of 14 jaar.

Nog meer goed nieuws: vrijdagavond 23 september spelen de voetballers van 12,13 of 14 jaar een echte wedstrijd met publiek in Varkenoord. Dat is het kleinere stadion van Feyenoord. Dat doe je samen met het team waar je woensdag mee geoefend hebt. De voetballers van 6 en 7 jaar mogen de spelers het veld op begeleiden.

En dan ook nog: zaterdag 24 september is de echte Wereld Doven Dag.

Dan mogen jullie ook allemaal weer mee doen!

De voetballers van 12,13 en 14 spelen dan tegen een wedstrijd tegen de jeugdselectie van Feyenoord. De voetballers van 6 of 7 jaar begeleiden weer mee het veld op en dragen vlaggen. De bekende voetballer Roy Makaay doet de aftrap.

Als je doof bent en goed kan voetballen stuur dan je een filmpje waarop je laat zien hoe goed je kan voetballen! Doe dat via www.wetransfer.com

Je moet het als geadresseerde opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul bij ‘bericht’ je naam, leeftijd, adres en e-mailadres in!

Laat eerst je naam in het filmpje zien en dan laat dan zien hoe goed je kan voetballen. Het filmpje mag niet langer zijn 2 minuten!

Insturen kan tot 10 juli 2011. Je filmpje wordt beoordeeld door ervaren dove voetballers: Boaz Blume en Keith Buijs.

MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. EN WWW.WERELDDOVENDAG.NL

Image

 

Bron: Werelddovendag-2011