rijnmond swedoro werelddovendagTer gelegenheid van de Werelddovendag, zaterdag 27 september zendt RTV Rijnmond een week lang haar tv-nieuws uit met een tolk Nederlandse gebarentaal. De Rotterdammer Sebastiaan Boogaard, bekend van het NOS Journaal, zal één van de doventolken zijn. Hiermee gaat de wens van Rijnmond inwoner Jona Eekhout (en heel veel andere doven en slechthorenden in de regio) in vervulling, een gebarentolk bij het nieuws in zijn eigen regio.

De nieuwsuitzendingen van 20.00 uur en de herhaling om 09.00 uur worden de volgende dag van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september uitgezonden met een gebarentolk in beeld. De speciale uitzendingen zijn

ook dagelijks te zien op www.rijnmond.nl

RTV Rijnmond is met dit experiment de eerste regionale omroep die nieuwsuitzendingen laat vertolken. De regionale omroep laat al sinds jaar en dag haar uitzendingen ondertitelen voor doven en slechthorenden, maar een gebarentolk in beeld is nieuw.

De extra dienst is een service aan de duizenden doven in de regio Rijnmond en de rest van Nederland die op gebarentaal zijn aangewezen.

Bron: http://www.rijnmond.nl/persberichten