Sencity Festival keert terug naar Utrecht.

Op zaterdag 10 maart vindt Sencity Festival plaats in TivoliVredenburg, hét wereldwijd bekende zintuigprikkelende evenement voor doven, slechthorenden en horenden. Deze editie wordt groter dan ooit tevoren en er is van alles te beleven: van bands tot DJ’s, van dans tot theater, van workshops tot interactieve kunstinstallaties en handtalks van inspirerende sprekers. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Foto: Saxofonist van TenTemPiés samen met een muziektolk, ook wel signdancer: een combinatie van playbacken, gebaren en dansen. Credits: Linsey Kuijpers.

 

Sencity Festival is een project van Possibilize, een stichting met als gedachtegoed “het inspireren en activeren om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie”. Met deze editie start de organisatie een ambitieuze groei die wordt gespreid over drie jaar. Utrecht is de logische keuze door goede relaties met het culturele veld, de centrale ligging van de stad én het nachtnet - waardoor Sencity Festival nóg toegankelijker wordt voor bezoekers vanuit het hele land. TivoliVredenburg omarmt de visie van Possibilize en biedt Sencity Festival de komende drie jaar een thuisbasis.

Het programma staat vol zintuigprikkelende muziekoptredens. Dove, slechthorende én horende bezoekers beleven de emotie van de muziek door de inzet van food-, video-, aromajockeys en signdancers. Ervaar o.a. de muziek van Bazzookas, Playground Zer0 en Traudes op een geheel nieuwe manier. Ook vindt de finale van de Podiumbeest Awards plaats op Sencity Festival - dé bandcompetitie waarbij een dove jury bepaalt welke act uitblinkt in het geven van een uitbundige show. Three Little Clouds, Innovation en Kings Cross gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs.

Laat je op Sencity Festival ook inspireren door het verhaal van de dove Turkse rapformatie DEF RAP, leer flirten in gebarentaal of breng een bezoek aan de theatervoorstelling van ArtEZ-studente Stéphanie Kersbergen - zij daagt je uit om te kijken en op ontdekkingstocht te gaan in de echte wereld. Daarnaast brengen verschillende kunstenaars bezoekers samen middels interactieve kunstinstallaties waarbij taal géén rol speelt.

Sencity Festival is een unieke beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en waarbij de bezoeker een maximale beleving uit zijn of haar avond haalt. Sencity Festival neemt je mee in een wereld waar zintuigen en emoties samenkomen op verschillende niveaus. Voor de échte feestbeesten is er natuurlijk ook een afterparty, waar de bezoekers tot diep in de nacht dansen op de beats die door de dansvloer worden omgezet in trillingen.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.sencity.nl.

 

Alle informatie:

Naam: Sencity Festival

Datum: zaterdag 10 maart 2018

Tijd: 15:00 - 03:00 uur

Locatie: TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11, Utrecht

Tickets: VVK €19,50 - aan de deur €25,-